1.4.11.

Barbara Berlusconi: Pato je homoseksualac


Barbara Berlusconi, ćerka italijanskog Premijera i vlasnika Milana, Silvija Berlusconija, sazvala je sinoć kasno konferenciju za štampu, na kojoj je vidno uzbuđena rekla okupljenim novinarima da je te iste večeri, kada je stigla u nenajavljenu posetu svom prijatelju, fudbaleru Milana Alexandre Patu, zatekla njega sa još jednim muškarcem, razgolićene u krevetu. Nju je, kako je kazala, najviše šokiralo to što je taj muškarac u Patovom krevetu bio Gennaro Gattuso, takođe igrač Milana. Na kraju je dodala da joj je sada jasno zašto se Pato, posle samo 7 meseci provedenih u braku, razveo od brazilske glumice Sthefany Brito.

Odmah nakon njene konferencije za štampu, oglasila se je i disciplinska komisija Serie A, i saopštila da je jednoglasno donela odluku da se derbi utakmica između Milana i Intera, koja je trebalo da se odigra u subotu uveče, neće igrati, već će se registrovati službenim rezultatom 3:0 za nerazzurre. Portparol "Lega Serie A", Roberto Minetti, u specijalnoj emisiji uživo na državnom TV kanalu RaiUno, istakao je da je to "prvi put da se u Italiji dokaže da su neki fudbaleri homoseksualnih sklonosti, pa će, prema hitno donesenom novom pravilniku udruženja klubova prve italijanske lige (Serie A), klub kome oni pripadaju, u ovom slučaju A.C. Milan, biti degradiran, tako da će sledeće sezone igrati u drugoj italijanskoj ligi, a takođe će biti kažnjen i oduzimanjem bodova, pa će sledeće godine šampionat u Serie B započeti sa minusom od 10 bodova".

Adriano Galliani, potpredsednik Milana, najavio je žalbu na ovu odluku disciplinske komisije, ali malo je verovatno da će ona uopšte i biti razmatrana, jer je pravilnik vrlo jasan, tako da navijačima najtrofejnijeg kluba na svetu ostaje samo nada da će svoj tim gledati ponovo u Serie A u sezoni 2012/2013. Aprili-li-li...