1.4.14.

Atletico Madrid diskvalifikovan, Milan vraćen u Ligu Šampiona!

Neverovatna vest upravo je objavljena na svim sportskim sajtovima širom sveta: Atletico Madrid je, zbog neregularnosti u meču protiv Milana, suspendovan iz Lige Šampiona i Milan umesto njega nastavlja učešće u ovom takmičenju!

Radi se o tome da su rezultati anti-doping testa, koji su obavljeni posle utakmice u Madridu, pokazali da je njihov napadač Diego Costa koristio nedozvoljene supstance brometan i mefenorex. Analize uzoraka krvi napadača Atletica su, na izričit zahtev madridskog kluba, naknadno još dva puta obavljene u Ženevi i Oslu (zbog toga je i došlo do kašnjenja sa njihovim objavljivanjem u javnosti), ali rezultati su nedvosmisleno pokazali da je Diego Costa u revanš utakmici protiv Milana (u kojoj je postigao dva gola) igrao pod dejstvom dopinga.

UEFA je nakon objavljivanja rezultata testova hitno i oštro reagovala: Atletico Madrid je kažnjen diskvalifikacijom iz ovogodišnje Lige Šampiona, uz gubitak svih novčanih prihoda zarađenih u prvoj fazi takmičenja. Takođe, ima zabranu nastupa u svim takmičenjima pod okriljem UEFA-e u naredne 4 godine.

Umesto "Jorgandžija", u L.Š. će takmičenje nastaviti naši Rossoneri, koje već za oko 20 sati očekuje prvi meč četvrtfinala protiv starog znanca Barcelone. Naime, UEFA zbog nepostojanja slobodnih termina (a verovatno i zbog već prodatih prava za TV prenose utakmica), nije uslišila molbu Milana da se prvi meč protiv Barcelone odloži, tako da je ekipa Milana kasno večeras već doputovala (privatnim avionom Silvia Berlusconija) u glavni grad Katalonije. Rossoneri imaju malo vremena za odmor i pripremu taktike za ovaj meč, ali s obzirom da dobro poznaju protivnika, jer su protiv njega igrali nekoliko puta prethodnih sezona, nadajmo se da će spremni ući u duel sa Barcelonom.

Silvio Berlusconi, njegova ćerka Barbara, kao i Adriano Galliani, oduševljeni su time što se Milan vraća tamo gde mu je i mesto - među najbolje klubove na starom kontinentu - i već su najavili da će Rossoneri i prvog aprila naredne godine sigurno igrati u Ligi Šampiona.