12.3.14.

Brazilac Aleks potpisao za Milan?

Izgleda da je uprava Milana odlučila da uradi nešto povodom loših rezultata u ovoj sezoni. Ali, nemojte prerano da se radujete. U klub će ponovo stići nekoliko slobodnih igrača, uglavnom oni koji su zagazili u četvrtu deceniju.

Ukoliko je verovati najavama italijanskih medija, pre svega Sky Sports-u, Milan je danas osigurao potpis Brazilca Aleksa iz PSŽ-a. Bivši igrač Santosa, Čelsija i PSV Ajndhovena, u junu puni 32 godine, kada bi trebalo da pređe na San Siro, ali on najverovatnije neće biti jedini igrač koji će se preseliti u crveno-crni tabor.

Ako je verovati nagađanjima koja stižu sa "čizme", Abijati bi konačno trebalo da dobije zamenu. U pitanju je golman londonskog Čelsija, Petr Čeh, koji najverovatnije odlazi na kraju sezone, jer će ga zameniti Tibo Kurtoa, koji trenutno brani u madridskom Atletiku na pozajmici. I Čeh, koji i dalje važi za jednog od najboljih golmana Premijer lige, u trenutku prelaska imaće 32 godine.

Međutim, ni tu nije kraj. Igrač koji je nekoliko puta povezivan sa Milanom, Emanuel Adebajor, navodno je na korak od prelaska u Italiju. Nije sporno da je reč o odličnom napadaču, ali da vas podsetimo, ove godine napunio je 30 godina.

Šta se događa u upravi Milana, koja je pre samo dve sezone bukvalno oterala većinu iskusnih igrača pod izgovorom da podmlađuje ekipu, a sada dovodi igrače koji su ušli u četvrtu deceniju? Pretpostavićemo da su u pitanju finansije, kao u prethodnih nekoliko godina.