29.3.14.

Seedorf je izgleda posložio neke kockice, Milan dominantan! Dva velemajstorska gola Kake

Sjajni Brazilac večeras odigrao jubilarni 300. meč u crveno-crnom dresu i podsetio navijače na San Siru na neka stara, lepa i prohujala vremena...

Izgleda da je Clarence Seedorf konačno posložio neke kockice u željeni mozaik! Milan je bljesnuo na gostovanju Fiorentini u prošlom kolu, a večeras su Rossoneri protiv Chieva (3:0) pokazali da ipak imaju potencijala za mnogi bolji plasman nego li što je trenutni.

Iako Leteći magarci po tradiciji lako padaju na San Siru (nikada nisu dobili Milan na ovom stadionu, a izgubili su na prethodnih osam utakmica) u igri domaćina video se određeni napredak. Kaka, koji je proslavljao vredan jubilej (300. utakmica u crno-crvenom dresu) bio je posebno motivisan. Postigao je dva sjajna gola i podsetio navijače Milana na neka stara dobra vremena. Prvi put je Agazzija matirao posle lepe asistencije Honde, zalepio je bukvalno loptu za grudi i ušetao se u mrežu, a drugi savršeno preciznim udarcem sa dvadesetak metara iskosa.

Za razliku od nekih prethodnih utakmica na San Siru Rossoneri se nisu mučili. Gol Balotellija otvorio je Chievo na vreme, a posle je sve bilo mnogo lakše. Zanimljivo da je ovo tek treći put ove sezone da je Milan vezao dve pobede, a drugi da na dva meča zaredom nije primio gol.

U finišu utakmice domaći su oštećeni za čist penal. Posle udarca Taarabta, Dainelli je igrao rukom, Giacomelli to nije video. Ali zato jeste nekoliko minuta kasnije kada je Zaccardo napravio prekršaj u svom šesnaestercu. Pokazao je na belu tačku, međutim, Thereau je pogodio prečku.