5.3.14.

VIDEO: UŽIVAJTE! Ponovo su zaigrali Zidan, Ronaldo, Maldini, Figo, Nedved, Elber, Vieri… I Collina!


Spaktakl na stadionu u Bernu gde su se okupili neki od najvećih fudbalera sveta u poslednje dve i po decenije pokazali da su i dalje majstori svog zanata.

Koliko puta su mnogi od nas zamišljali kako bi igrao tim koji u odbrani ima Maldinija i Cannavara, gde Gattuso u veznom redu trči iza majstora Zidana, Nedveda i Figa, a u napadu rešeta Ronaldo?

Nešto tako se večeras i ostvarilo desetinama hiljada ljubitelja fudbala na stadionu u švajcarskom Bernu gde su na delu u jednom timu videli pobrojane asove svetskog fudbala sa još nekoliko majstora ovoga sporta.

U švajcarskoj prestonici je odigran 11. po redu meč u organizaciji Ronalda i Zidana i njihovih prijatelja. Rival je bio švajcarski prvoligaš Young Boys pojačan sa nekoliko svojih bivših asova među kojima je najveće ime svakako legendarni Stephane Chapuisat, a igrao je i srpski defanzivac Milan Vilotić.

Zamišljen kao “Meč protiv siromaštva”, ovaj spektakl je ostvario poentu pošto je sakupljen novac za žrtve strašnog zemljotresa na Filipinima, a navijači su mogli da se uvere da su stari majstori i dalje u formi. Prvi put je deo ovakvog spektakla bila i jedna žena. Reč je o čuvenoj brazilskoj fudbalerki Marti koja je u nekoliko navrata sjajnim potezima pokazala da nije slučajno zalutala među najveće fudbalere sveta u poslednje dve decenije.

Da spektakl bude poptuno, pobrinuo se i najbolji sudija svih vremena Pierluigi Collina koji je delio pravdu na meču.

“RONALDO, ZIDAN I PRIJATELJI” - “YOUNG BOYS I PRIJATELJI” 8:6
/Zidan 43, 48, Djorkaeff 67, 79, Vieri 49, 56, Hakan Šukur 76, Nuno Gomes 87 - Chapuisat 12, 32, 37, Kubo 66, 88, Magnin 63/

ZIDAN I RONALDO: Nikopolidis - Salgado, Cannavaro, Hierro, Maldini - Gattuso, Nedved, Figo, Zidan - Ronaldo, Šuker
Igrali su još: Cudicini, Zambrotta, Carragher, Ferreira, Couto, Viera, Pires, Karembeu, Paulo Sousa, Ljungberg, Mendieta, Ronald de Boer, Solari, Nakata, McManaman, Makelele, Šukur, Djorkaeff, Vieri, Elber, Nuno Gomes, Marta.