8.4.14.

Da je Milan ovako igrao od početka sezone mnogo bi zanimljivija bila trka za titulu u Calcio-u

Sjajni Taarabt režirao pobedu Rossonera u Đenovi.

Da je Milan ovako igrao od početka sezone sada bi se verovatno borio za Ligu šampiona! Rossonerima je večeras u Đenovi pošlo za rukom po prvi put u sezoni da vežu tri pobede (domaćin savladan sa 2:1), a trener Seedorf može da bude apsolutno zadovoljan onim što je video u prvih 70 minuta utakmice.

Kasnije, posle pogotka Motte za 1:2 koncentracija u redovima gostiju značajno je opala, imali su domaćini još nekoliko prilika i da izbegnu poraz, ali zahvaljujući dobrim odbranama Abbiatija to se nije dogodilo.

Tri boda Milanu doneli su Taarabt i Honda. Sjajni Marokanac nastavio je niz dobrih igara, sada se već može reći da se ustalio u startnih 11 i na tome je umeo da zahvali holandskom stručnjaku. To je uradio na najbolji način. U 20. minutu posle dodavanje Kake, sjurio se ka golu Perina, prošao nekoliko čuvara, pobegao u stranu, a onda poslao fantastičnu dijagonalu u suprotan ugao - 0:1.

Rossoneri su se posle vodećeg gola dodatno opustili, zaigrali još rasterećenije i kao rezultat toga stigao je drugi pogodak. Ovoga puta Taarabt asistira, a Honda je nemilosrdni egzekutor. Fino je prebacio Perina kada mu je ovaj izašao u susret, a loptu koja je skakutala prema mreži Sculli nije uspeo da zaustavi ni uklizavanjem.

Milan je posle drugog gola smanjio gas, možda čak i previše, a Đenova krenula na sve ili ništa. Motta je smanjio na 1:2 na vreme, ostalo je još 20-ak minuta, no gosti su uspeli da se odbrane iako su u završnici bili dosta inferiorni.

Seedorfov tim sada ima samo pet bodova manje od petoplasiranog Intera i šestoplasirane Parme i teoretski može da se uključi u borbu za Ligu Evrope, ali veliko je pitanje da li je to uopšte cilj Rossonera, kojima na leto predstoji ozbiljna rekonstrukcija tima i pokušaj da se bude konkurentan Juventusu u idućoj sezoni. Sve u svemu, Milan je u naredna dva kola domaćin Cataniji i Livornu, pa će imati lepu šansu da značajno popravi svoj trenutni plasman.