4.4.14.

Da li je ovo novi gazda Milana?

Petera Lima se navijači Liverpoola verovatno sećaju, prošlog vikenda je u Milanu pregovarao o kupovini akcija "Rossonera". Tajkun iz Singapura bi u fazama preuzimao kontrolu nad klubom.

Peter Lim je 2010. bio na korak od preuzimanja Liverpoola, ali je povukao ponudu jer je posumnjao da bord direktora favorizuje Amerikance i Johna Henry-a.

On je kasnije bio ubeđivan da kupi Valenciju, ali je odustao. Radi se o biznismenu iz Singapura koji je 665 na listi najbogatijih ljudi na svetu, a njegovo bogatstvo se procenjuje na oko 2.5 milijarde dolara.

Lim je u subotu bio u Milanu, zajedno sa svojim čovekom od poverenja Jorge Mendesom (advokatom i agentom Mourinha i Ronalda, između ostalih). Mendes je sa Gallianijem razgovarao o Coentrau, ali to je, kako otkriva "Corriere Dello Sport" samo maska, u pitanju je prodaja jednog paketa akcija Limu.

Za početak bi navodno Lim otkupio 30% akcija za oko 250 miliona dolara, što bi bio njegov ulazak u klub, a kasnije bi otkupom dugova postao i većinski vlasnik. Berlusconijevi bi prema tom planu ostali u klubu, ali kao manjinski partneri.

U ovom trenutku nema nekog roka u kome bi posao mogao da se završi, pre par dana se oglasio "Gasprom" i demantovao da je pregovarao sa Berlusconijem o prodaji kluba. Poznato je da je italijanski premijer pokušavao da nađe investitore u Rusiji, ali je lično Putin spustio rampu do 2018. jer sav novac Rusija ulaže u organizaciju Mondijala.

Međutim, priča se da bi jedan paket mogli da kupe i Arapi, "Fly Emirates" će obnoviti sponzorstvo Milana i od 2015. ali će sa Barbarom Berlusconi pregovarati o eventualnoj kupovini akcija, kroz finansiranje novog stadiona Milana.

U svakom slučaju nada za navijače, Berlusconijeva ćerka je demantovala navode da će zbog neigranja u Ligi šampiona biti prodati najbolji igrači, pre svih Mario Balotelli.

Ona je najavila ulaganja, ali ne i dovođenje fudbalera svetske klase, velikih zvezda na koje su navijači navikli pre nekoliko godina, jer ne samo Milan, već i ostali najveći klubovi Serije A ne mogu sebi da priušte astronomske plate igrača.

Izvor: sportske.net