23.4.14.

De Sciglio: Možda napustim Milan

Mattia De Sciglio kaže kako je spreman za povratak na teren i poziciju levog beka, i da će ukoliko Milan želi da ga proda dobro razmotriti sve ponude.

Dobre igre ovog talentovanog igrača nisu ostale nezapažene te su mnogi klubovi zainteresovani za mladog reprezentativca Italije.

Prema pisanju pojedinih medija Real Madrid i Carlo Ancelotti su zainteresovani za 21-godišnjeg defanzivca koji i pored želje za ostankom u Milanu razmišlja i o mogućem transferu ukoliko klub poželi da ga proda.

"Čast mi je kada se klubovi poput Real Madrida interesuju za mene", rekao je De Sciglio italijanskim novinarima. "Moja želja je da ostanem u Milanu, ali u fudbalu se nikad ne zna šta se može dogoditi. Naravno, ukoliko klub poželi da me proda iz finansijskih razloga dobro ću razmotriti sve ponude."

"Clarence Seedorf? Uvideo je probleme u kojima se nalazimo i već sada se vidi napredak. Kada je došao u klub bio je pun entuzijazma, ali problemi su se onda ponovo vratili i on je shvatio pritisak pod kojim smo se nalazili još od početka sezone. Promenio je mentalitet ekipe. Da li treniram da bih se vratio na poziciju levog defanzivca? Za sada ne, ali ukoliko bude potrebe da zaigram i na toj poziciji neće biti nikakvih problema jer sam prošle sezone pokrivao levu stranu terena."

De Sciglio, Silvestre, Zapata, Essien, Muntari, Saponara, El Shaarawy i Petagna su bili deo ekipe koja se u prijateljskom meču sastala sa ekipom Vergiatesea (ostali članovi ekipe su bili momci iz Primavere). Milan je pobedio sa 4-0, golovima El Shaarawy-a, Saponare, Essiena i Petagne.