28.4.14.

Dejo Savićević: Juventusu pomažu sudije

Legendarni as Milana ne sumnja da je Stara dama ima najkvalitetniji tim u Seriji A, ali i ističe da je bilo vetra u leđa od strane arbitara.

Juventus će po svemu sudeći upisati i treću uzastopnu titulu u Seriji A, iako je Roma igrala sjajno i na početku sezone vezala 11 pobeda, a trenutno ima niz od devet uzastopnih prvenstvenih trijumfa. Vrlo je verovatno da ni takve igre neće biti dovoljne Vučici da svrgne Staru damu sa trona.

Međutim, Juventusove pobede i trofeje često prate i sumnje u pomoć sudija slavnom klubu iz Torina. I ove sezone je bilo nekoliko kontroverznih situacija u kojima su arbitri najčešće grešili na štetu Juventusovih rivala, a o tome je nedavno pričao i Romin trener Rudi Garcija. Kasnije mu je kolega sa suprotone strane Antonio Conte odgovorio žestoko u svom stilu, a danas je u izjavi za jedan italijanski radio program, proslavljeni as Dejan Savićević takođe pričao o uticaju sudijskih grešaka u korist Stare dame.

Nekadašnji as rivalskog Milana ne sumnja u Juventusove kvalitete, ali i ističe da je bilo vetra u leđa od strane ljudi s pištaljkama.

“Juventus je poslednjih godina jači od svih rivala u Seriji A, pobeđivali bi svakako, ali je ove godine u prvenstvu imao vetar u leđa od strane sudija. Delom i zahvaljujući tome se već posle deset kola znalo ko će biti prvak. Slažem se sa Rominim trenerom Garcijom koji je rekao da Juventus protežiraju sudije. Svejedno bi bili šampioni, ali imali su i pomoć arbitara.”

O situaciji u svom nekadašnjem klubu Milanu gde važi za ejdnu od najvećih legendi, popularni Genije je rekao:

“Milan se muči, što je i normalno s obzirom da je došlo do promene trenera usred sezone. Mislim da Seedorf dobro radi, ali je imao problema sa povređenim igračima, kao i nedostatkom fudbalera vrhunske klase, što nije bio slučaj u vreme kada sam ja igrao u Milanu. Mislim da je Milan pogrešio što nije otpustio Allegrija još prošlog leta. Treba razumeti koji su realni dometi kluba, a što se igračkog kadra tiče, da se ja pitam, otkupio bih ugovore Ramija i Taarabta”, rekao je Savićević.