1.4.14.

Ljajić višak u Romi, u opticaju trampa sa Milanom

Srpski reprezentativac protiv Sassuola ceo meč presedeo na klupi što je potvrdilo spekulacije da Rudi Garcija ne računa na njega za narednu sezonu.

Već neko vreme se šuška da Adem Ljajić u Romi nije po ukusu trenera Rudija Garcije, a poslednji meč protiv Sassuola je to samo podgrejao. Ljajić je izgubio status startera, a protiv Sassuola čak nije ni ušao u igru sa klupe. Garcija mu ukazuje sve manju šansu, prednost imaju Totti, Gervinho, Destro, Florenzi, pa i Bastos...

Izgleda kao izvesna stvar da će nekadašnji vezista Partizana posle samo godinu dana napustiti Vučicu. Ranije su se kao zainteresovani klubovi pominjali Manchester United, Liverpool, Borussija Dortmund i Schalke, a italijanski mediji danas spekulišu da bi Milan mogao da uskoči u trku za dovođenje Ljajića. Rossoneri su još letos želeli mladog Pazaraca, ali je Galliani tada pokušavao da nagovori igrača da sačeka istek ugovor sa Fiorentinom i dođe u Milan bez obeštećenja. To se nije desilo i Ljajić je za 11 miliona evra prešao u Romu.

Roma će teško izvući tu cenu, a Milan je spreman da ponudi trampu: Matri za Ljajića. Alessandro Matri je trenutno pozajmljen igrač Rossonera u Fiorentini, ali ga klub iz Firence neće otkupiti. Budući da Roma traži napadača, u Milanu se nadaju da bi mogla da im prođe ova kombinacija. Obojica fudbalera su daleko od prave forme, cena im je u padu i možda bi to bilo dobro rešenje za sve četiri strane.