19.4.14.

Milan lako do nova tri boda

Milan je zabeležio petu pobedu u nizu pošto je rutinski savladao Livorno na San Siru sa 3:0.

Prvu veliku priliku Milan je imao u 13. minutu. Posle slobodnog udarca, viđena je česta slika - Rami je nadvisio svog čuvara, uputio udarac glavom, ali nije imao sreće, pošto je lopta pogodila prečku.

U 26. minutu viđena je sjajna saradnja između Robinha i Balotellija, ali je Bardi izleteo i sjajno onemogućio Balotellija da dovede Milan u vođstvo.

U 30. minutu posle akcije Robinha, Kaka je natrčao na odbijenu loptu i "raspalio" po njoj. Šut je završio tik pored stative.

U smiraj poluvremena, Milan je konačno slomio otpor Livorna i poveo golom Balotellija, koji je sjajno iskoristio centaršut Constanta.

Na početku drugog dela igre Milanezi su izašli odlučni da brzo reše pitanje pobednika, i to je donelo rezultat. Pozajmljeni igrač Queens Park Rangersa Adel Taarabt sjajnim udarcem prevario je golmana Livorna i postigao drugi gol za Milan u 51. minutu.

Posle drugog gola Livorno se potpuno predao. Milan je imao još nekoliko prilika u narednih 20 minuta, na prvom mestu Kaka i Balotelli, ali je izostala dobra završnica.

U 81. minutu Pazzini je promašio veliku priliku, ali se iskupio 2 minuta kasnije, kada je iskoristio prelepo dodavanje Balotellija i postigao treći i poslednji gol za Milan.