23.4.14.

Milan zbog popusta gubi Ramija i Taarabta!

Milan želi da zadrži trio, Ramija, Taarabta i Polija, ali bi takođe želeli da plate što manje za njihove usluge.

Sezona se uskoro završava (4 meča do kraja) i Rossoneri već gledaju kako da ojačaju ekipu za sledeću sezonu. Neki igrači će sigurno otići iz kluba, ali trenutno glavno pitanje među Rossonerima je da li će i sledeće sezone gledati Taarabta, Ramija i Polija u crveno-crnom dresu.

Andrea Poli je i dalje u vlasništvu Sampdorije i Milana, Sampu je za polovinu Polijevog ugovora uplaćena suma od €1.3m + polovina ugovora Bartosza Salamona. Rami i Taarabta su došli tokom zimskog prelaznog roka kao pozajmljeni igrači sa opcijom otkupa celog ugovora na kraju sezone uz fiksnu cenu.

Ali 'Đavoli' žele da promene fiksnu cenu i nadaju se popustu za pomenuta tri igrača. il Corriere dello Sport danas piše kako Milan želi da dobije Taarabta i Ramija u paketu za cenu od oko €8-9 miliona. Za sada, cena za obojicu je €14m (po 7m za svakog od njih).

Mediji u Italiji javljaju kako Milan zbog zahteva za popustom veoma lako može da izgubi oba igrača, a veliku konkurenciju imaće u Manchester Unitedu koji je pokazao interes za obojicu, Ramija i Taarabta. La Gazzetta dello Sport navodi kako će Valencija uskoro započeti aukciju za Ramija ukoliko Adriano Galliani ne ponudi €7 miliona, koliko je inače i otkupna klauzula. Dodajmo da Rami i Taarabt igraju u fantastičnoj formi, i da su obojica izrazila želju za ostankom u klubu.

Što se tiče Andree Polija, cena druge polovine njegovog ugovora je €4m, Milan želi da spusti cenu na €2.5m. Galliani će oko Polija pregovarati sa bivšim sportskim direktorom Milana, i dugogodišnjim saradnikom, Ariedom Braidom, koji je trenutno zaposlen u Sampdoriji.