15.4.14.

Pirlo otkriva: Mogao sam u Chelsea, ali oni nisu želeli da puste Baneta Ivanovića u Milan

Jedan deo autobiografije slavnog Italijana je posvećen i dešavanjima iz leta 2009. godine kada je bio na korak od selidbe na Stamford Bridge.

Autobiografija Andree Pirla je dobro prodrmala fudbalsku Evropu. Slavni Italijan je otvorio dušu i otkrio mnogo zanimljivih detalja iz prebogate karijere. Jedan od njih se tiče i dešavanja iz leta 2009. godine i Baneta Ivanovića. Prenosimo vam odlomak iz Pirlove autobiografije.

"U avgustu 2009. godine sam se dogovorio sa Chelsea-jem gde je upravo stigao Ancelotti. Carlo je za mene bio drugi otac i najvažniji učitelj. On je prijateljski tip čoveka koji ume da učini stvari zanimljivim. Najbolje godine karijere sam proveo sa njim. Ako ste tip igrača koji hoće sve, ali i koji hoće da pruži sve od sebe, nećete naći boljeg trenera od Ancelottija. Carlo je bio moja motivacija da idem u Chelsea.

Ali, u međuvremenu je Berlusconi pred mene izašao sa drugom pričom. Izvukao je papir sa imenima pored kojih su stajali štiklirani simboli. Jedno ime je bilo zaokruženo.

“Ostani, doveli smo Huntelaara!”, rekao mi je.

Klaas Jan Huntelaar jeste odličan igrač. On zna kako se postižu golovi i u to vreme je bio igrač Real Madrida. Ali, on ipak nije tip igrača koji će osvojiti Zlatnu loptu.

“Slušaj me dobro Andrea: Dođavola, ne smeš to da uradiš! Ti si simbol Milana, nosilac naše igre. A, već smo prodali Kaku. Ne smeš i ti da nam odeš. Bio bi ogroman udarac. Kako za naš imidž, tako i za sve ostale stvari. Ne možemo svima da dopustimo da tek tako odu”, rekao mi je Berlusconi.

“Ali predsedniče, oni mi nude ugovor na četiri godine sa pet miliona evra po sezoni. Pare nisu problem, ali jeste dužina ugovora.”

“Lako ćeš se dogovoriti sa Gallianijem oko toga.”

Čim je to rekao, izleteo je pred medije da kaže kako ostajem u Milanu do kraja karijere i da niko ne može da me kupi.

Ancelotti i ja smo posle toga iskreno pričali telefonom. On me je želeo po svaku cenu, a ta cena je bila velika. Jer obeštećenje još nije bilo dogovoreno. Milan je želeo previše para, takođe da i Branislav Ivanović bude uključen u transfer. Chelsea nije imao ni najmanju nameru da se odrekne svog defanzivca.

Ali, to je Silvio Berlusconi. Težak pregovarač. Često je teatralan i uvek tačno zna šta želi. I upravo to ga čini tako fantastičnim predsednikom i obožavaocem onog najčistijeg i najlepšeg fudbala."