19.4.14.

Raiola: Italijanski fudbal je sranje

Fudbalski menadžer Mino Raiola kritikovao je fudbal na Apeninima zbog nedostatka investicija u stadione i omladinske škole, prenosi portal Goal.

- Pogledajte italijanski fudbal. Oni su u govnima. Zašto niko ne ulaže u stadione i mlađe kategorije? Upravo je to ono što me impresionira kod Nemaca – odlična organizacija, savršen plan koji je započet organizacijom Svetskog prvenstva 2006. godine. Skoro 10 godina posle toga vidi se dokle je otišao njihov rad sa talentovanim fudbalerima. Fudbalu su potrebni vizionari. Najviše me raduje kada igrači ostvare svoj san, kao, na primer, Mkhitaryan – rekao je poznati agent i ipak ukazao na jednu lošu stranu nemačkog fudbala.

- Smeta mi neprofesionalizam sportskih direktora. Nemačka je puna fudbalskih šeprtlji. Ako pozovem, pitaju me ko je taj Mino. Uz dužno poštovanje, sportski direktor koji ne zna ko je Mino Raiola treba da potraži drugi posao. Postoje samo neki izuzeci kao što su Hans-Joachim Watzke iz Dortmunda, Karl-Heinz Rummenigge iz Bayerna i Oliver Kreuzer iz Hamburga – rekao je zastupnik Zlatana Ibrahimovića, Marija Balotellija, Paula Pogbe, Romelua Lukakua i mnogih drugih.

Izvor: sportklub.rs