23.4.14.

Sao Paulo u 'napadu' na Kaku!

Novi predsednik Sao Paula Carlos Miguel Aidar izrazio želju da vrati Kaku u svoj nekadašnji klub.

Brazilski tim je 2003. prodao Milanu nekada najboljeg igrača sveta. Brazilac je u Evropi pokazao sav svoj raskošni talenat.

Sada, sa svoje 32 godine, Kaka je možda spreman za povratak u klub odakle je sve krenulo.

Nakon svog povratka u Milan, posle 4 godine provedene u dresu Real Madrida, po mnogima nije opravdao očekivanja, već je samo ponekad podsetio na dane stare slave.

Njegove partije dovele su povratak u nacionalnu selekciju Brazila pod velikim znakom pitanja, pa tako i samo učešće na predstojećem Svetskom Prvenstvu u rodnom mu Brazilu.

Podsetimo, Kaka u svom ugovoru ima klauzulu po kojoj može da napusti klub u slučaju da se ne kvalifikuje za Ligu Šampiona. U Sao Paulu se nadaju da će baš to nagovoriti Kaku da se vrati u klub u kom je načinio svoje prve fudbalske korake. Milan je u poslednjih 5 utakmica zabeležio isto toliko pobeda, ali loša forma s početka sezone oduzela je nadu Rossonerima da se i sledeće godine okušaju u najelitnijem svetskom fudbalskom klupskom takmičenju.

Ipak, Aidar je svestan da će biti teško takmičiti se sa ostalim finansijski jačim klubovima.

Evo šta je on rekao za Lancenet: "Stvarno bih voleo da vratim Kaku.

On je ikona Sao Paula - visoko obrazovan, odličan govornik, odličan igrač, postiže golove, ali finansijski mi se ne možemo takmičiti sa Arapima i Kinezima.

Ukoliko uspemo da ga vratimo, on će se sigurno savršeno uklopiti u Sao Paulu."