15.5.14.

Abate u nedoumici - Pariz ili London?

Desni bek Milana, Ignjacio Abate, nalazi se na meti Pari Sen Žermena i londonskog Arsenala. Njegov odlazak sve je izvesniji, jedino se postavlja pitanje u kom klubu će nastaviti karijeru italijanski reprezentativac, koji je pozvan za predstojeće SP u Brazilu.

Nedavno je viđen u društvu bivšeg saigrača, Zlatana Ibrahimovića, a italijanski mediji su taj susret podgrejali pričom da se Abate raspitivao o njegovom sadašnjem klubu. Ipak, priča da su "sveci" zainteresovani za igrača Barselone, Danija Alveša, kao i odlazak Bakarija Sanje iz Arsenala, otvorili su mogućnost da Arsen Venger ovoga puta pobedi i ipak kupi Abatea, za kojeg je već bio zainteresovan prošle godine, kada se Sanja povredio.

Navodno, Arsenal je spreman da ponudi 12 miliona evra Milanu za plavokosog fudbalera, koji je svoje prve fudbalske korake napravio u Milanu, a čini se da bi uprava Milana bila sasvim zadovoljna ovom cifrom s obzirom na to da na njegovoj poziciji imaju talentovanog Matiju De Šilja, takođe putnika u Brazil, ali i zbog finansijskih problema sa kojima klub kuburi izvesno vreme.