28.5.14.

Balo: Postoje rasisti u Engleskoj, samo se kriju!

Fudbaler Milana i reprezentacije Italije na predstojećem Svetskom prvenstvu u Brazilu koje počinje za 15 dana, Mario Balotelli, rekao je da postoji dosta rasista u Engleskoj, ali da se oni kriju od javnosti.

Često smo poslednjih nekoliko nedelja viđali rasističke ispade navijača, a ponajviše smo takve scene gledali u Italiji i Španiji.

Nekadašnji napadač Manchester Cityja, Mario Balotelli, rekao je da je ponovo doživeo rasistički napad u italijanskom trening kampu prethodne nedelje.

On je istakao da rasizam nije samo zastupljen u Italiji i Španiji, već da se tu najviše pokazuje.

„U Engleskoj je to drugačije, jednom prilikom kada sam igrao za Manchester City i kada smo putovali avionom primetio sam da je više tamnoputih igrača nego bele puti. U Italiji sam u ekipi neretko bio jedini.“, rekao je Baloteli.

„To je velika razlika. Rasizma ima svuda, možda je u Italiji ili u Španiji zastupljeniji, ali postoje rasisti i u Engleskoj. Samo, oni se bolje kriju.

Pravio sam mnogo grešaka i ispaštao zbog istih. Ipak, mislim da kada bih bio beo opet bi me neki ljudi shvatali kao iritantnog, ali svakako ne bi bilo isto.“, zaključio je Mario Balotelli.

Izvor: sportske.net