14.5.14.

Fudbal loš, ali se Italijani barem dobro zabavljaju!

Navijači Juventusa spremaju demonstracije podrške za Contea. Spalletti dao korpu Milanu, Carlo Ancelotti bi mogao da se vrati u Seriju A, ako Real ne osvoji "Desimu". Mnogo je spekulacija, jedino nigde nema novca...

Serija A se završava za vikend, praktično sve je poznato, pa su mediji prepuni spekulacija, tim pre što je sigurno da Milan traži novog trenera, a da je sudbina trostrukog šampiona sa Juventusom, Antonija Contea, blago rečeno neizvesna.

Milan se nalazi između želja i mogućnosti.

Naime, oni nisu zadovoljni Seedorfom koji će verovatno protiv Sassuola za vikend poslednji put sedeti na klupi. Holanđanin je bio Berlusconijev izbor, Galliani je želeo Pippa Inzaghija, na kraju je gazdina bila poslednja, ali se ispostavilo da je to bio jedan u nizu pogrešnim izbora vlasnika Milana.

Nisu problem rezultati, oni su slični kao i sa Allegrijem, Milan će šampionat završiti u sredini tabele, možda im je po kvalitetu mesto par pozicija više, ali ovaj tim nema potencijal za ozbiljne stvari.

Ono što se Seedorfu najviše zamera je nedostatak koordinacije sa Gallianijem, svađe i narušena atmosfera u svlačionici, istupanje u medijima bez dozvole kluba.

Ali, i ako ode, što je izvesno, Milan će teško naći afirmisanog trenera koji bi započeo posao rekonstrukcije. Naime, Luciano Spalletti koji je bio opcija je preskup.

Njemu Zenit plaća 4 miliona neto da sedi u Sankt Petersburgu, iako je smenjen, ima ugovor do 2015. Milan ne može da mu ponudi više od 2.5 miliona po sezoni, uz to za Spallettijev stručni štab treba izdvojiti još milion.

Njemu ne pada na pamet da se odrekne novca, pa je ta solucija u ovom trenutku nerealna. I dalje su kandidati Donadoni i Inzaghi, u Milanu je prisutan strah da ne potroše Super Pippa, kako što su učinili sa Seedorfom.

Juventus nema takvih problema sa finansijama, ali su i njihove ambicije veće.

Conte je i dalje neodlučan, klub traži da se izjasni do utakmice poslednjeg kola za vikend, a ako odluči da ode, Juve će se suočiti sa demonstracijama umesto proslave titule u nedelju.

Navijači su jasni, nekadašnji kapiten koji je klub vratio na vrh mora da ostane. Problem je dijametralno suprotno viđenje situacije uprave i Contea. Agnelli i Marotta žele da nastave istim putem, zadrže ekipu i pojačaju je sa par proverenih igrača, trener smatra da se mora dovesti ekstra klasa, promešati karte i krenuti u proces podmlađivanja i oslobađanja od igrača koji nisu dovoljno dobri za napad na Ligu šampiona.

Šta su opcije Juventusa ako Conte ode?

Pominje se Massimiliano Allegri, smenjeni trener Milana, opcija je, mada ne sa mnogo šansi Siniša Mihajlović.

Danas se pojavila posve neverovatna informacija da bi Carlo Ancelotti mogao da se vrati u Torino, ako izgubi posao u Realu i da je to skopčano sa eventualnim porazom u finalu Lige šampiona. Naravno da ovakve stvari nemaju veze sa istinom, tim pre što su navijači protiv Ancelottija i ta netrpeljivost traje 15 godina.

Negde iza ugla se pojavljuje kandidatura Montelle, no i to je za sada daleko od realizacije. Smenjuju se imena, ali izgleda da šampion ne razmišlja o nasledniku, barem dok ne budu obavili poslednji razgovor sa Conteom, i to između četvrtak i nedelje.

On je posle pobede u Rimu bio skeptičan po pitanju ostanka, da li podiže ulog i vrši pritisak da se klub dodatno pojača videćemo već do kraja nedelje.

Kako rekosmo, fudbal je loš, ali se navijači makar dobro zabavljaju kombinacijama...

Izvor: sportske.net