29.5.14.

Inzaghi još nije zvanično preuzeo dužnost od Seedorfa, a već naložio koga da mu dovedu

Pippov prvi pik je Alessio Cerci iz Torina.

Filippo Inzaghi još nije zvanično postavljen za novog trenera Milana, ali on je već počeo da radi svoj posao. Naime, kako prenose italijanski mediji Pippo je pred Gallianija izneo svoju prvu i najveću želju u letnjem prelaznom roku. U pitanju je napadač Torina Alessio Cerci.

Momak koji je iza sebe ima odličnu sezonu pozvan je u nacionalni tim za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Zajedno sa Immobileom gurao je Bikove čitave godine i privukao pažnju mnogih velikih klubova, među kojima i Rome, u kojoj je započeo karijeru. Ono što za sve zainteresovane može da predstavlja problem jeste njegova cena od približno 16 miliona evra.

Mediaset piše da Inzaghi ima i plan B ukoliko čelnici Milana ne uspeju da dogovore transfer Cercija. Navodno, u pitanju je Iturbe iz Verone, ali u ovom slučaju cena je još veća, pošto klub koji je pre nekoliko dana otkupio većinski deo njegovog ugovora traži čak 30 miliona evra.

Mediji na Apeninima nagađaju kako bi Rossoneri mogli da dođu do novca za predstojeći prelazni rok i najčešće se pominje prodaja Maria Balotellija, za koga je zainteresovano nekoliko engleskih klubova.