30.5.14.

Inzaghi: Milan je moj život, uradiću sve što kažu

"Ako mi uskoro uprava saopšti neke vesti, biće to sjajno".

Legendarni golgeter Milana Filippo Inzaghi rekao je da je spreman da preuzme funkciju trenera prvog tima, što bi prema najavama sa Apenina uskoro trebalo da bude i ozvaničeno.

Uprava Rossonera raskinuće ugovor sa sadašnjim trenerom Clarencom Seedorfom, a Inzaghi, koji je prošle sezone vodio mladi tim postaće šef stručnog štaba.

"Da li sam uzbuđen zbog svega što se piše ovih dana? Pa, naravno. Ko ne bi bio? Milan je moj život. Prestao sam da igram, ali sam spreman da uradim sve što klub traži od mene. Videćemo šta će se desiti. U ovom trenutku imam ugovor do 2016. godine. Mogao sam i da odem, ali ovo je moj put. Ako mi uskoro uprava saopšti neke vesti, biće to sjajno. U suprotnom, nastaviću da treniram Milanovu ekipu u Primaveri", rekao je Inzaghi za klupsku televiziju.

Pippo je u julu 2012. godine završio igračku karijeru. On je za Milan odigrao ukupno 300 mečeva i dao 126 golova, a osvojio je po dve titule u Ligi šampiona i Seriji A, po dva evropska i italijanska Superkupa, italijanski kup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Inzaghi je za selekciju Italije odigrao 57 mečeva i postigao 25 golova, a bio je član tima Azzurra koji je 2006. godine osvojio titulu svetskog prvaka.