28.5.14.

Istorija - braća Inzaghi treneri u Seriji A?

Pippo će naredne sezone trenirati Milan, a kako sada stvari stoje suočiće se najmanje dva puta sa rođenim bratom koji je blizu klupe Lazija!

Braća Inzaghi nisu prva braća treneri u italijanskom fudbalu, ali nikada dva brata nisu vodila tim jedan protiv drugog. Dario i Ivano Bonetti su posle uspešne fudbalske devedesetih krenuli u trenersku karijeru, ali je ovaj drugi dugo van klupe, zaposlen je u italijanskoj federaciji.

Antonio Conte ima dvojicu braće, onaj najmlađi Daniele je skaut Juventusa, Franco Baresi i njegov brat Giuseppe su igrali za Milan odnosno Inter, ali je Franco sada direktor u omladinskoj školi, dok je Giuseppe Baresi pomoćni trener u Interu.

I tako dalje, ali braća Inzaghi će u istoriju.

Filippo je legenda, postigao je mnogo više u fudbalskoj karijeri od brata, pred promocijom je u trenera Milana, čeka se dogovor sa Seedorfom, a procurelo je da će Pippov savetnik biti legendarni Arrigo Sacchi.

Ali, prava vest stiže iz Rima, Simone Inzaghi bi mogao da dobije šansu u Laziju, klubu za koji je igrao 12 godina i sakupio oko oko 120 mečeva. Čak je tri puta početkom veka pozivan u reprezentaciji, čuvena je priča kako nije verovao u poziv, mislio je da Pippo sa njim zbija šale.

Simone se povukao tiho, preuzeo jednu od mlađih selekcija u Laziju, a sada bi mogao da dobije šansu u prvom timu. Naime, Lotito smatra da bi trener iz kuće trebalo da predvodi Rimljane naredne sezone i blizu je odluke da šansu pruži mlađem Inzaghiju.

Pre toga treba rasčistiti stvari sa Edyem Rejom, pominje se i Pioli koji je vodio Bolognu, ali rimski mediji insistiraju da će, ako iskusni stručnjak ove nedelje dobije otkaz, šansa biti pružena Simoneu Inzaghiju.

Njih dvojica su se susretala na fudbalskom terenu kao igrači, sada bi mogli da ratuju sa klupa. Doduše Pippo je očekivao da se to desi, ali kako kaže za jedno tri ili četiri godine, međutim, izgleda da će biti ranije nego što je bilo ko pretpostavljao.

Izvor: sportske.net