9.5.14.

Kaka razočaran što ga nema na spisku za Mundijal: Iznenadio bih se da me je Scolari zvao

„Dao sam sve od sebe ove sezone, ali selektor ima drugačije ideje“, ističe vezista Milana.

Ronaldinho, Robinho, Kaka... Nijednog od njih svet neće biti u prilici da gleda na predstojećem Mundijalu, jer je selektor Brazila Luiz Felipe Scolari rešio da nekadašnje i aktuelne zvezde Milana izostavi sa spiska igrača koji će u otadžbini jurišati na sedmi pehar namenjen prvaku sveta.

I dok se Brazilci i iskreni ljubitelji fudbala pitaju da li je makar za jednog od njih bilo mesta, Ricardo Kaka kaže da je mirno prihvatio odluku iskusnog stratega.

„Žao mi je, prava je šteta što me nema na spisku za Mundijal, ali nisam tužan, jer sam dao sve od sebe ove sezone. Zapravio, iznenadio bih se da sam dobio poziv, jer me Scolari u poslednje vreme nije zvao. Selektor ima drugačije ideje. Isto je reagovao i Robinho, obojica smo uradili najbolje što smo mogli, međutim, Scolari je napravio drugačiji izbor i to mora da se poštuje“, pomirljivo će Kaka.

Prema rečima iskusnog veziste, Seleção ima najveće šanse da podigne pehar, ali je konkurencija žestoka.

„Smatram da su favoriti za titulu Brazil, Španija i Nemačka, a iza njih Italija, Argentina, Engleska i Portugalija. Ubeđen sam, takođe, da će Mario Balotelli biti sjajan na Mundijalu“.

Činjenica da ga neće biti na Mundijalu znači da će Kaka tokom leta imati više vremena da se posveti klupskim obavezama. Ukoliko uopšte ostane na San Siru, jer u ugovoru ima opciju koja mu dozvoljava da promenu sredinu ukoliko Rossoneri ne izbore Ligu šampiona. A izvesno je da ih naredne godine nećemo gledati u elitnom kupu.

„Srećam sam što sam se vratio i zadovoljan sam sezonom, ostala mi je još godina ugovora, a fokusiraću se za naredne dve, a da do kraja ove pokušamo da izborimo plasman u Ligu Evrope“, dodao je Kaka.