7.5.14.

'Karioke' na Mondijalu bez Ronaldinha i Kake!

Navijači Brazila će osećati "mržnju" prema Luizu Felipeu Scolariju - nije uvrstio na spisak putnika za Mondijal Ronaldinha i Kaku.

Brazil slovi za prvog favorita za osvajanje Svetskog prvenstva na kom je domaćin, a selektor Scolari će to pokušati da sporvede u delo sa sledeća 23 igrača.

Golmani: Julio Cesar (Toronto), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro).

Odbrana: Daniel Alves (Barcelona), Maikon (Roma), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (PSG), David Luiz (Chelsea), Thiago Silva (PSG), Dante (Bayern), Enrique (Napoli).

Sredina: Luis Gustavo (Wolfsburg), Paulinho (Tottenham), Ramires (Chelsea), Fernandinho (Manchester City), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Hernanes (Inter), Bernard (Shakhtar Donetsk).

Napad: Fred (Fluminense), Neymar (Barcelona), Hulk (Zenit), Jo (Atletico Mineiro).

Iako smo se nadali da bi na spisku ipak mogli da se nađu čarobnjaci Kaka i Ronaldinho, njih nećemo gledati na Mondijalu. Na njemu nema ni Lucasa Moure, Coutinha, Felipea Luisa, Roberta Firmina...

Podsetimo, Brazil je poslednji put osvojio titulu svetskog šampiona 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, selektor je bio upravo Luiz Felipe Scolari, a udarni trio te sjajne generacije činili su Ronaldo, Rivaldo i Ronaldinho.