11.5.14.

Milan bez Evrope prvi put od 1998. godine?

Atalanta je uspela ne samo u poslednjoj minuti utakmice da postigne pobedonosni gol protiv Milana, već i zapečati sudbinu "Rossonera" kada je u pitanju evroscena naredne godine.

Iako im pobeda nije značila mnogo, jer su osigurali opstanak još pre ovog kola, ekipa Atalante je uspela da zabeleži 11. trijumf kod kuće ove sezone, posle pet utakmica na kojima nisu zabeležili pobedu.

Sa druge strane, užasni Milan je srozao svoj ugled jer je sada sasvim jasno da ni od Lige Evrope naredne godine nema ništa.

Clarence Seedorf je od dolaska na klupu Milana uvek igrao u istoj formaciji, 4-2-3-1, a danas je odlučio da je promeni iz samo njemu znanog razloga, te počeo u formaciji 4-3-1-2.

Milan je na današnjoj utakmici verovali ili ne uputio samo dva šuta u okvir gola, što složićete se nije dovoljno da bi se pobedio motivisani rival u Bergamu. Sve golove na utakmici postigli su fudbaleri Atalante.

Adriano Galliani je bio izuzetno nezadovoljan posle utakmice, čak je navodno rekao da je Seedorf lud što je ostavio Taarabta na klupi.

Poslednji put se dogodilo da Milan ne igra u Evropi davne 1998. godine, kada su "Rossoneri" sezonu završili na 10. poziciji u italijanskom šampionatu.

Još će se odigrati poslednje kolo, 18. maja, ali su šanse Milana za izlaz na evroscenu naredne sezone svedene na minimum.