23.5.14.

Milan na raskrsnici: Zadržati Seedorfa ili…?

Raskid ugovora sa mladim trenerom koštao bi Rossonere 2.500.000 evra, a kao mogući naslednici pominju se Inzaghi, Donadoni, Spalletti, Unai Emery, pa i Carlo Ancelotti, ali je ta opcija u domenu teorije.

Spolja gladac, iznutra jadac. Otprilike takva atmosfera ovih dana vlada na San Siru. Za javnost, Clarence Seedorf ima podršku uprave kluba da nastavi rad u Milanu. Nezvanično, jedini razlog što Holanđanin još ima posao jeste taj što Silvio Berlusconi i Adriano Galliani ne znaju kome da povere brigu o ekipi.

Nekoliko meseci sa Seedorfom uverilo ih je u stavu da su požurili kada su dirigentsku palicu dali tako mladom strategu. Ali, ni Filippo Inzaghi ne može da se pohvali bogatim trenerskim pedigreom, a baš je on želja dobrog dela navijača jer su zadovoljni njegovim radom u mladom timu.

Sa druge strane, iskusni Luciano Spalletti košta, kao i Unai Emery, koji je vodio Sevillu do trofeja u Ligi Evrope, a prema navodima Sky Sporta nedavno je već razgovarao sa Gallianijem baš o mogućnosti selidbe u Milano. Pominju se i Roberto Donadoni, koji je proteklih meseci činio čuda u Parmi, te Vincenzo Montella, arhitekta uspona Fiorentine...

Pa i mogućnost da se sačeka finale Lige šampiona i iskoristi eventualni poraz Reala kako bi se Carlo Ancelotti privoleo nazad u italijanski fudbala. Ali ta šansa je već u domenu teorije.

Pritom, ne treba smetnuti s uma da Berlusconi nije jak kao nekad, da je i Milanov bunar para presušio, a sam rastanak sa Seedorfom koštao bi 2.500.000 evra pošto mu ugovor ističe 2016.

Nejasno je, takođe, čime je Seedorf zaslužio maćehinski odnos uprave s obzirom na to da je podigao ekipu po odlasku Massimiliana Allegrija na kojeg je i svalio krivicu za neuspešan pohod na Evropu (interesantno, umalo su se sreli u četvrtak na venčanju Riccarda Montoliva, ali se Allegri nije pojavio).

Pre će biti da je u pitanju samo hir Berlusconija, naviklog da se igra ljudskim sudbinama.