17.5.14.

Milan u nedelju lansira 15-godišnje čudo od deteta! (VIDEO)

Ultra, mega, giga, supertalentovani Hachim Mastour mogao bi da postane najmlađi igrač u istoriji Rossonera koji će debitovati u Seriji A.

Milan prolazi kroz jednu od najgorih sezona u, malo je reći, prebogatoj istoriji. Trka za šampionsku titulu završena je pre nego što je Serija A uopšte startovala, a u samom finišu Rossoneri ostali su i bez plasmana u Evropu! Dugo se nije desilo da klub iz grada mode ima gotovo identičan odnos pobeda i poraza (15 trijumfa, 13 poraza), a sezonu je obeležila i smena Massimiliana Allegrija, odnosno dolazak Clarenca Seedorfa...

Ipak, posle svih loših vesti i dana tuge, za sve one koji obožavaju taj čuveni crveno-crni dres, stiže vest koja bi, poput tračka sunca na tmurnom nebu, mogla da najavi dolazak boljih dana. Naime, kako je na zvaničnom klupskom sajtu potvrđeno, jedan od najvećih svetskih fudbalskih talenata i najvećih bisera najvažnije sporedne stvari na svetu, 15-godišnji Hachim Mastour, dobio je specijalnu dozvolu čelnika najjače lige na Čizmi da bude prekomandovan u seniorski pogon i zaigra u utakmici poslednjeg kola Serije A sa Sassuolom.

Italijanski mađioničar marokanskih korena tako bi mogao da postane najmlađi igrač u istoriji Rosonera koji će debitovati u Seriji A, odnosno peti najmlađi u celoj Italiji (Amedeo Amadei, Giovanni Rivera, Aristide Rossi i Giuseppe Campione)! Inače, propisi italijanskog šampionata kažu da je donja granica 16 godina, a Mastour će 16. rođendan proslaviti 15. juna. Simbolično, momak o kojem ceo svet već mesecima priča s ogromnim uzbuđenjem, izabrao je i dres sa brojem "98", pošto je to godina njegovog rođenja.

Kako italijanski mediji pišu, Mastour je nedavno bio na doručku sa čuvenim Adrianom Gallianijem i trenerom Clarencom Seedorfom, kada mu je saopštena lepa vest, a na današnjem treningu dočekan je uz gromoglasan aplauz kompletnog prvog tima i članova stručnog štaba. Kasnije je odradio i trening, na kojem je čak postigao i svoj prvenac.

Čini se da je Milan izabrao pravi momenat da promoviše buduću zvezdu evropskog i svetskog fudbala. Jer, pobedio ili ne, ostaće na poziciji broj osam, koja naredne sezone neće doneti plasman u Evropu...

"Nemoguće je oduzeti mu loptu. Sa loptom on može da trči toliko brzo da njegovi čuvaru mogu da dođu u situaciju da se povrede ako krenu u jurnjavu s njim. Tokom poslednjih godinu dana on je doživeo enormni napredak, porastao je čovek i postao je vrlo važan šraf. On je fenomenalan mladić, koji ima ogroman prostor za još veći napredak. On već sada može da igra za prvi tim", rekao Omar Danesi, jedan od Hachimovih trenera u mlađim kategorijama.

Fudbalski svet s nestrpljenjem iščekuje da na delu vidi novu zvezdicu, koja bi u narednih nekoliko godina mogla da zaseni čak i Messija i Ronalda.

Vreme je...