6.5.14.

Vrhunski golgeter ili sjajan glumac: Filippo Inzaghi

Filippo Inzaghi čuveni italijanski fudbaler, rođen je 9.avgusta 1973. Godine u Pjaćenci. Tu i počinje njegova fudbalska karijera 1991.godine. Igrao je još za Parmu, Atalantu, Juventus i Milan.

A najveći trag ostavio je kao igrač Milana. U ovom klubu je ostao 11 sezona, tu je i završio fudbalsku karijeru, i prerastao u vrhunskog golgetera. Mnogi ga ne vole, i osporavaju rečima da je golove postizao jedino iz ofsajda, da je najsporiji igrač, a sjajan glumac... ipak Milanu je doneo dve titule prvaka Lige Šampiona a svojoj reprezentaciji titulu Svetskog šampiona 2006 godine.

Pippo je jedan od najefikasnijih golgetera svih vremena, peti u Italiji sa 313 postignutih golova u zvaničnim mečevima i drugi u evropskim takmičenjima sa 70 pogodaka. On drži i klupski rekord, s obzirom da je sa 43 gola najefikasniji igrač Milana u istoriji međunarodnih takmičenja, a pored ovih drži i rekord sa najviše het-trikova u Seriji A, ukupno 10.

Trenutno predvodi omladinski tim Rossonera, a mnogo se spekuliše da bi uskoro mogao da zameni Seedorfa na klupi Milana.

Da li ga volite ili ne to je nevažno, bitno je da je on ipak ostavio trag, i kada kažemo Pippo Inzaghi, svako se seti bar nekog gola koji je ovaj napadač postigao u crveno-crnom dresu. Svakako da Serija A ne bi bila ista da on nije bio deo nje.

Izvor: sportklub.rs