19.6.14.

Arsenal dobio predlog: Campbell + novac = Balotelli!

Sve su glasnije spekulacije u vezi sa potencijalnim transferom Marija Balotellija u Arsenal, italijanski mediji javljaju da je Galliani više nego voljan da se posao realizuje.

Arsenal bi početak saradnje sa firmom Puma mogao da označi dovođenjem Marija Balotellija, fudbalera koji ima odličnu saradnju sa pomenutom kompanijom i čije je glavno marketinško lice.

Iako se verovalo da bi upravo Puma molga da sponzoriše realizaciju ovog transfera, to neće biti slučaj, londonski tim će morati da pronađe načina da sam izdvoji između 30 i 35 miliona evra koliko traže Rossoneri.

Novca ima, ali je Wengerova politika plaćanja jasna, Francuz jednostavno ne želi nikoga da preplati.

Ipak, Adriano Galliani je spreman da popusti u želji da se projekat realizuje, te je poručio engleskom klubu da postoji način da se izbegne plaćanje visoke otkupne klauzule.

Naime, čelnik Milana bi pristao na manju sumu, ukoliko se put Milana otpremi i Joel Campbell, reprezentativac Kostarike koji je proteklu sezonu proveo na pozajmici u Grčkoj.

Campbell je prošle sezone u dresu Olympiakosa postigao 11 pogodaka, istakao se i u pobedi nad selekcijom Urugvaja u prvom kolu grupne faze Mundijala, već neko vreme se spekuliše da će imati budućnost u Arsenalu.

Ipak, svestan da u Balotelliju može dobiti igrača svetskog kalibra, Wenger bi mogao da ponovo razmisli odluku o vraćanju fudbalera Kostarike.