15.6.14.

Balotelli - Zašto uvek on?

Engleska presuda je bio Mario Balotelli. Dok Italija slavi heroja, treba reći, u velikim utakmicama Balo je klasa. Setite se prošlog evropskog šampionata...

Danima se pred meč spekulisalo da Balotelli ne zaslužuje mesto u postavi, da je Ciro Immobile rešenje, ali na sreću, Prandelli nije napravio tu grešku.

Ne zbog Immobilea, već jer u velikim utakmicama igraju najbolji, ne oni koji su u najboljoj formi. Balotelli je kao i obično, kada igra u plavom dresu i pod lupom je sveta, pokazao od čega je napravljen.

Protiv Nemaca je pre dve godine Italijane odveo u finale, sinoć je matirao Engleze, a imao je još jedan sjajan potez kada je Jagielka spasao siguran pogodak.

Italija je naravno gurnula pod tepih kritike i slavi svog kralja.

Nazivaju ga "vladarom Amazonije", a "Gazzetta" je uz odu napadaču Milana napisala da je mahnuo Englezima podsetivši ih da nije zbog fudbalskih kvaliteta napustio Premijer ligu.

Zanimljivo, kada je Jagielka izbacio loptu sa gol linije, Balo je prišao nekadašnjem saigraču Joe Hartu i rekao mu da sledeća lopta ulazi u gol. Tako je i bilo, u drugom poluvremenu je matirao golmana Cityja i završio posao.

Bio je veoma miran tokom čitavog meča, nije gubio strpljenje ni u trenucima kada je bilo jasno da ne uspevaju da mu donesu loptu u poziciju koju može da reši, a upravo ta mirnoća se isplatila.

Zanimljivo da nije dao gol za reprezentaciju osam meseci, ali je sačekao najbolji trenutak da prekine post.

Nakon meča je pokazao rezultat, ali i stavio prst na usta, poruka je bila namenjena kritičarima.

"Ovo je gotovo, da se odmorimo, bilo je vruće kao u paklu. Sada samo da ostanemo mirni i dobijemo Kostariku, sve ostalo je nebitno", rekao je Mario.

"Gol posvećujem porodici i mojoj budućoj ženi Fanny. Nema favorita na ovom Mondijalu, svi su jaki, a Italija je pokazala da na nas mora da se računa. No, niko ne misli o završnici", ponovio je Balotelli.

Super Mario na naslovnim stranama zbog fudbalskih kvaliteta, baš prija promena.