10.6.14.

Bild tvrdi - Mandžukić menja "Super Marija"!

Odmah nakon imenovanja Filippa Inzaghija za novog trenera Milana počele su glasine vezane za prelazni rok i planove novopečenog stratega slavnog kluba sa "San Sira".

Posrnuli gigant sa "San Sira" krenuo je u renoviranje tima za nastupajuću sezonu a sve je počelo smenom Clarenca Seedorfa i imenovanjem Filippa Inzaghija za novog trenera prvog tima.

Imajući u vidu da će Svetsko prvenstvo baciti u drugi plan letnji prelazni rok i da će se na letnjoj pijaci pazariti tek posle sredine jula, Filippo Inzaghi postavio je kao prioritet čišćenje sopstvenog dvorišta i pravljenje liste potencijalnih pojačanja.

Sudeći prema natpisima iz italijanske ali i nemačke štampe, "Super Pippo" planira da se tokom leta "otarasi" Marija Balotellija i umesto njega dovede napadača čija bi uloga u klubu bila davanje golova a ne zabravljanje širokih narodnih masa nefudbalskim stvarima.

Nemački "Bild" prenosi da će prva meta Filippa Iznaghija u letnjem prelaznom roku biti Mario Mandžukić, hrvatski internacionalac koji je rešio da okonča saradnju sa Bayernom iz Minhena.

Milan trenutno nije ni blizu realizacije ovih planova jer će najpre morati da pronađe klub koji je spreman da plati više od 20 miliona evra za Balotellija, a uz to bi i pregovori sa Bayernom morali da odu u pravcu snižavanja cene za hrvatskog napadača.

Prelazni rok tek treba da počne a bitan će biti i učinak pomenute dvojice fudbalera na Mundijalu. Mario Mandžukić bi svoju cenu mogao da pojača već u četvrtak kada Hrvatska igra protiv Brazila na otvaranju Svetskog prvenstva.

Izvor: sportske.net