11.6.14.

Cafu dobro pamti Dekija i Mihu

Bivši reprezentativac Brazila i nekadašnji desni bek Milana Cafu izjavio je da jako ceni srpske fudbalere a da su najveći utisak na njega ostavili Dejan Stanković i Siniša Mihajlović protiv kojih je neretko imao priliku da igra u Seriji A.

Poslednji kapiten reprezentacije Brazila koji je imao prilike da podigne "Boginju" bio je Marcos Evangelista de Moraes Cafu.

Nekadašnji desni bek Rome i Milana imao je tu čast da sa "Seleçãom" osvoji titulu prvaka sveta na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji što je ujedno bila poslednja, peta titula do koje su "Karioke" stigle.

U razgovoru sa ekipom "Sportnetworka" koja se nalazi u Brazilu Cafu je priznao da je Srbija namučila domaćin predstojećeg Mundijala u Sao Paolu što ga ne čudi, ako se uzme u obzir to da naša zemlja ima jako kvalitetne igrače.

Tokom svoje bogate karijere Cafu je najviše puta imao prilike da igra protiv Dejana Stankovića i Siniše Mihajlovića koji su branili boje Lazija i Intera u gradskim derbijima Rima i Milana.

"Srbija je uvek imača sjajne fudbalere i kvalitetan nacionalni tim. Dejan Stanković je bio fantastičan, imao je odličan udarac i postizao prelepe golove", konstatovao je Cafu.

Nije zaboravio nekadašnji kapiten Brazila ni gostovanje Milana u Beogradu 2006. godine kada su "Rossoneri" slavili rezultatom 1:2 i plasirali se u Ligu šampiona koju su u toj sezoni i osvojili.

"Nije nam bilo lako u Beogradu, iako je Milan tada imao fantastičan tim", istakao je Cafu.

Milan je te godine izbegao eliminaciju iz evropskih takmičenja zbog nameštanja utakmica u Seriji A, a kako je već rečeno kasnije je osvoji titulu u LŠ pobedom nad Liverpoolom u atinskom finalu.

Izvor: sportske.net