24.6.14.

Italijani se već posvađali: Balotelli napustio svlačionicu, Prandelli klupu!


Prvi znaci razdora, Prandelli kritikovao Balotellija, pitanje je kako će biti protumačene i neke Buffonove reči. Svi igrači u svlačionici, samo Balotelli u autobusu!

Cesare Prandelli je podneo ostavku posle poraza od Urugvaja (1-0) i eliminacije sa Mundijala. Oprašta se od igrača, ali tome ne prisustvuje Mario Balotelli.

U svlačionici nije bilo jedino Balotellija posle meča, on je ostale igrače čekao u autobusu, a mediji nagađaju da je došlo do svađe.

"Izvukao sam ga na poluvremenu, strah me je bilo da ostanem sa desetoricom. Balotelli je nezreo, ne zna kad je nervozan kad nije. Ali, ja sam ga poveo na Mundijal i krivica je moja", kaže selektor Italije.

"Taj start nikako nije delovao kao crveni karotn. Bilo je nekih drugih oštrijih startova, pa ništa nije dosudio... A nisu ni bili za isključenje. Sudija je crvenim kartonom uništio utakmicu. Jednostavno, on u takvoj situciji nikako nije smeo da isključi igrača", rekao je Prandelli, a prenose italijanski mediji.

Gianluigi Buffon je za razliku od drugih igrača okrenut ka svome dvorištu.

"Sudija nam jeste odmogao, ali svejedno, mi nismo zaslužili da prođemo. Nismo dali gol u dva meča", podseća najbolji golman sveta.

"Problem je što ne uspevamo da izvedemo smenu generacija, danas se videlo ko jeste, a ko nije", dodao je razočarani Buffon.

Da li je mislio na Balotellija koga je uvek štitio, teško je reći.

Tek, Italija ide kući, tražiće novog selektora, već su izbačeni potencijalni kandidati, Allegri, Mancini i Spalletti.

Takođe predsednik saveza Abete odlazi, priča se da će Demetrio Albertini biti novi prvi čovek FS Italije.

Izvor: sportske.net