13.6.14.

Ludački plan: El Tigre na San Siru?

Ako smo u prethodne tri decenije naučili nešto o fudbalskim transferima, onda je to nešto da za Adrijana Galijanija ne postoji nemoguće. Ne postoji transfer kojeg se on plaši i igrača koji će mu kategorički reći "ne". A o klubovima da ne govorimo. Šalju skupo plaćene igrače Milanu na jeftine pozajmice sa pravom otkupa na rate. Mnogima to nije jasno, ali svima onima koji vole i navijaju za Milan jeste. "Ujka Fester" je doktor za nemoguće transfere.

Kako javljaju pojedini izvori iz Italije, Adrijano Galijani sprema bombu! U saradnji sa Doyen Sports, investicionim fondom sa sedištem u Londonu, koji je u odličnim odnosima sa sportskim direktorom Milana, Radamel Falkao, mogao bi da obuče crveno-crni dres i od naredne sezone preuzme ulogu vođe napada od Marija Balotelija, koji je na izlaznim vratima, bar koliko možemo da saznamo iz štampe, ali ne i direktno od igrača i njegovog menadžera.

Ukoliko do ovog transfera dođe, Galijani će još jednom potvrditi da nadimak "transfer guru" nije dobio za džabe, a ukoliko se osvrnete na blisku prošlost, dovodio je zvezde kao što su Ronaldinjo, Bekam, Robinjo, Ibrahimović, Baloteli, po veoma niskim cenama, iako niko nije verovao da su ti transferi mogući.

"El Tigre", kako zovu Falkaa, trenutno je povređen, zbog čega i propušta SP u Brazilu, ali je reč o vrhunskom napadaču, koji je Porto i Atletiko iz Madrida vodio do trona u Ligi Evrope godinu za godinom.

Falkao ima 28 godina, mada je bio optužen od strane Kolumbijskih medija da je dve godine stariji, što je on demantovao. Trenutno nastupa za Monako, koji je jedan od zainteresovanih klubova da dovede Marija Balotelija u svoje redove.