30.6.14.

Maldini na klupi "Azura"?

Paolo Maldini pozvan je da se priključi nacionalnom timu Italije, kao deo stručnog štaba i da u narednom periodu "ispeče zanat" od nekog od iskusnijih trenera, koji bi trebalo da sedne na klupu četvorostrukog prvaka sveta.


Kao glavni kandidati označeni su Frančesko Gvidolin, sada već bivši trener Udinezea, zatim Lućano Spaleti, trener koji je napustio klupu ruskog Zenita u martu kada je otpušten i bivši trener Milana, Masimilijano Alegri. U nekim medijima, pominje se ime Alberta Zakeronija, koji je posle neuspeha sa Japanom podneo ostavku na mestu selektora. Juče je imenovan privremeni selektor, Antonio Konte, koji je i dalje trener šampiona Juventusa, ali će on na toj poziciji ostati do imenovanja novog selektora.

Želja italijanskog fudbalskog saveza je da Paolo Maldini, svojim velikim iskustvom pomogne u stvaranju novog tima, koji će već na EP koje sledi vratiti Italiju u sam vrh, a da se on lično usavrši pored iskusnog stručnjaka, kako bi mogao sam da preuzme reprezentaciju u skorijoj budućnosti.

Prema navodima Gazete delo Sport u prednosti je bivši trener "zebri", Frančesko Gvidolin.