25.6.14.

Mario Balotelli: Nisam izabrao da budem italijan


Kao odgovor na komentar jednog navijača na instagramu ("Mario, znaš li u čemu je problem? To što ti i nisi italijan. Odlazi."), Balotelli je napiso sledeće:

"Ja sam Mario Balotelli, imam 23 godine i nisam izabrao da budem italijan. To sam silno želeo jer sam rođen u ITALIJI i oduvek sam živeo u ITALIJI. Strašno mi je bilo stalo do ovog Mundijala i tužan sam, ljut i razočaran u samoga sebe.

Da, možda sam mogao da dam gol protiv Kostarike, u pravu ste i šta? U čemu je problem? Možda svi vi želite to da kažete.

Ne bih ovoga puta svu krivicu svaljivao samo na sebe, zato što je Mario Balotelli dao sve što je mogao za reprezentaciju i nije napravio nijednu grešku (u ponašanju), znači potražite neki drugi izgovor, jer Mario Balotelli ima mirnu savest i spreman je da još jači i uzdignute glave nastavi svojim putem.

Ponosan sam što sam dao sve za SVOJU zemlju. Ili možda, kako vi kažete, ja i nisam italijan. Afrikanci se nikada ne bi odrekli svog "brata". NIKADA. U tome smo mi crnčuge, kako nas vi nazivate, svetlosnu godinu ispred vas.

SRAMOTA nije kada neko propusti gol šansu ili trči manje ili više. SRAMOTA SU OVAKVE STVARI. Pravi italijani. Jel' tako?"