3.6.14.

Mekses zamena za Aleksa?

Filip Mekses mogao bi da napusti Milan i da potpiše za šampiona Francuske, spekuliše se u italijanskim medijima. On bi došao kao zamena za Brazilca Aleksa, koji je na korak od prelaska u crveno-crni tabor.

Izgleda da Mekses ipak nije zadovoljan činjenicom da mu uprava Rosonera nije ponudila produženje ugovora i moguće je da se nađe na izlaznim vratima San Sira. Kao moguće destinacije navode se vicešampion Francuske, Monako, ali i italijanska Fjorentina.

Ipak, kao najrealnija opcija, prema navodima italijanskih sportskih novinara, pominje se PSŽ, koji će najverovatnije dovesti jednog Brazilca, Davida Luiza iz Čelsija, ali i ostati bez dva - Aleksa i Markinjosa, koji je spreman da sasluša ponudu Barselone, jer nije zadovoljan činjenicom da je uprava Parižana odlučila da Tijaga Silvu upari sa kolegom iz reprezentacije, Luizom, umesto da on bude prvi izbor.

Mekses bi po ovom scenariju bio treća opcija Lorana Blana, ali se čini da njemu to nije od presudnog značaja, jer bi ovo mogao da mu bude poslednji jak ugovor u karijeri i verovatno želi da bude dobar kao dosadašnji u Milanu, po kojem je zarađivao skoro 4 miliona evra po sezoni.