26.6.14.

Muntari lupao šamare, Boateng psovao selektora!

Sulley Muntari i Kevin Prince Boateng odstranjeni iz reprezentacije Gane zbog nediscipline.

Skandal u brazilskom trening centru reprezentacije Gane. Epilog - odstranjivanje dvojice fudbalera sa Svetskog prvenstva i njihov povratak u domovinu!

Sulley Muntari (30) navodno je udario šamar funkcioneru fudbalskog saveza svoje zemlje Mosesu Armahu! Štaviše, novinari iz Brazila i Gane svedoče i da ga je jurio po hotelu slomljenom staklenom flašom!

Razlog njegovog gneva je neslaganje sa iznosom novčanih premija koje su obećane reprezentativcima Gane, koji su u utorak odbili da treniraju, tražeći isplatu u novcu.

Stoga je predsednik Gane John Dramani Maham bio prinuđen da u Brazil pošalje novac u kešu! Ukupno, tri miliona dolara.

Senzacionalno zvuči da to nije bio jedini incident u bazi te afričke selekcije, zato što je i Kevin Prince Boateng (27) u četvrtak navodno psovao selektoru Kwesija Appiahu!

On je potom objasnio novinarima šta se dogodilo.

"Sulley Muntari i ja smo se šalili na treningu, kada je selektor prekinuo rad i poslao nas u svlačionicu. Posle toga sam mu prišao i pitao ga šta ima protiv mene, na šta je počeo da viče na mene. Uvredio me je. Rekao mi je: 'Od**ebi'. Apsolutno prihvatam suspenziju, ali niko ne bi trebalo da misli da sam uvredio selektora. Sada putujem i želim saigračima sve najbolje u narednoj utakmici", izjavio je Boateng.

Dakle, njih dvojica sigurno neće biti u sastavu ekipe za poslednji meč prvog kola Mundijala, protiv Portugala, od 18.00 časova.

Gana je prethodno izgubila od reprezentacije SAD (1:2) i remizirala sa Nemačkom (2:2), pa zauzima treće mesto na tabeli Grupe G, sa tri boda manje od SAD i Nemačke.

Izvor: mondo.rs