28.6.14.

Raiola nudi Balotellija "besplatno" Juventusu?!

Zvuči kao patka, situacija oko Balotellija je sve gora, iako ga je Galliani uzeo u zaštitu. Njegov menadžer napao Barbaru Berlusconi i radi na tome da se Super Mario preseli u Juventus. Međutim, iz više razloga ta misija je nemoguća.

Mario Balotelli bi mogao da bude kolateralna žrtva rata Mina Raiole svog menadžera sa Barbarom Berlusconi.

Raiola koji obično prvo govori pa misli je napad Berlusconijevu ćerku koja je ranije rekla da su svi, pa i Balotelli na prodaju uz pravu cenu

 "Mario voli Milan, Barbara ne", rekao je Raiola i sebe stavio na metu.

U Milanu smatraju da je on doneo više loših stvari klubu, ako izuzmemo Ibrahimovića koga su platili papreno i žele da prekinu saradnju sa kontroveznim menadžerom.

On je sada, kako piše "Tuttosport" prešao u ofanzivu, pokušava da preko jednog brazilskog investicionog fonda otkupi Balotellija od Milana i prosledi ga u Juventus, na pozajmicu.

Navodno je u četvrtak uveče u Torinu pričao o tome sa Marotom i Paratićijem transfer guruma Juventusa, ali u redovima šampiona nisu oduševljeni idejom, ne zbog Balotellija, već reakcije navijača i svlačionice.

Raiola ima plan da preko Pavela Nedveda utiče na predsednika Anjelija da prihvati eventualnu ponudu i besplatno dobije veliko pojačanje.

Ali, čak i da ima osnova u ovakvim nadanjima, pošto je Raiola bio menadžer Nedvedu, a poznato je da Čeh ima veliki uticaj na Anjelija, čini se da bi u pitanju bio preveliki rizik za Juventus.

Šta navijači misle o Balotelliju, poznato je, a ako se oni i pacifikuju, problem bi bila svlačionica.

"O Balotelliju neću da pričam", rekao je na aerodromu po dolasku iz Brazila, Giaunligi Buffon koji se od zaštitnika Balotellija pretvorio u njegovog kritičara. Buffon je lider tima, jasno šta bi on mislio o tom potezu kluba.

Ima još, Leonardo Bonuci je želeo da se fizički obračuna sa Balotelijem, nazvao ga je imbecilom posle meča protiv Urugvaja i isterao iz svlačionice. Ni Chielini ne bi bio oduševljen ovim transferom, mada je sa druge strane Andrea Pirlo veliki prijatelj sa Balotelijem.

Kakva je pozicija Balotellija?

On ne želi da napusti Milan, međutim, u svetlu tenzija i problema između Raiole i kluba, njegova pozicija bi mogla da postane neizdrživa. Možda bi najbolja varijanta bila da se preseli u Englesku, ali nema ponuda. Doduše Raiola može ovo što je navodno nudio Juventusu da ponudi klubovima Premijer lige. Balotellijeva cena je oko 30 miliona evra pa je sigurno da nas čekaju teški pregovori, ako bude napustio Milan i verovatno Seriju A.