19.6.14.

Ricardo Kaka: Kur'an je Božiji govor koji nadilazi ljudske mogućnosti

Slavni igrač italijanskog tima AC Milan, Brazilac Ricardo Ricardo Izecson dos Santos Leite poznatiji kao Kaka, izjavio je da ajeti Kur'ana nadmašuju ljudske mogućnosti, i da se radi o nadnaravnom čudu.

„Kada slušate Kur'an i proučavate ga, shvatićete da je nemoguće da on bude delo nekog čoveka. Kur'an nadilazi ljudske mogućnosti, i mogao je samo doći od Boga. Kur'an je zaista veliko čudo“, rekao je Kaka.

Poznato je da je Kaka veoma zainteresovan za izučavanje različitih religija i kultura. Tako je došao u dodir i s učenjima islama i Kur'anom.

Ovom prilikom moramo demantovati vest o Kakinom prelasku na islam. Ovu nepotvrđenu vest su preneli brojni portali u BiH, i kao dokaz naveli sliku Kake i njegove žene u džamiji.

Istina glasi da je fotografija snimljena u Dubaiju, prilikom posete Kake i njegove žene, brata i snahe jednom islamskom centru. Međutim, na fotografiji nije prikazan čin primanja islama, već trenutak kada je poznati fudbaler prisustvovao opštem predavanju o islamu. Radi se o običnom senzacionalizmu i širenju neproverenih informacija, jer su mediji sam čin Kakine posete džamiji shvatili kao i čin primanja islama.

Kaká je lično demantovao vest o prelasku na islam, objavivši putem Facebooka i Twittera da je ostao privržen hrišćanskoj veri, premda veoma poštuje islam i muslimane.

„Islam je vera opraštanja. Impresioniran sam stavom i osobinama muslimana i želim da više naučim o islamu.“, kaže Kaka.

Takođe, imami iz Brazila su demantovali da je Kaká primio islam, ali su istakli da poznati fudbaler voli slušati učenje Kur'ana.

Izvor: saff.ba