9.6.14.

Rossoneri po Novakovom receptu

Kakve će se sve promene uvesti Pippo Inzaghi u Milan? Recept bi mogao da pozajmi od Novaka Đokovića, velikog navijača "crveno-crnih".

Filippo Inzaghi će biti novi trener Milana, u to nema nikakve sumnje, iako klub još nije našao zajednički jezik sa Clarence Seedorfom oko raskida ugovora.

Super Pipo će pokušati da vrati Milanu staru slavu, već je počelo pojačavanje ekipe, stigao je Alex, pred vratima je i Menez, ali za veća pojačanja, Milan će izgleda probati da proda Marija Balotellija i nađe novac za prelazni rok.

Ali kakve će promene uslediti?

Inzaghi će probati da svoj borbeni duh prenese na tim, on je poznat kao čovek koji nikada ne odustaje, uz to svojevremeno se zarazio kulturom Dalekog Istoka, obožava Japan, a neke metode istočnjačkih veština bi mogle da budu primenjene u treningu.

Takođe, Inzagija je nadahnula knjiga Novaka Đokovića, pogotovo deo o ishrani. Novi trener Milana će kombinovati ishranu i neke metode treninga, pre svega jogu koje je Novak preporučio. Sigurno je da će ovo biti drago Đokoviću, koji ne krije da je veliki navijač Milana.

Po Inzaghiju, tim je bio apatičan, prelako se predavao, a probaće da dovede specijalistu za takozvane "ničije situacije". Đani Vio radi sa Montelom u Fiorentini specijalista je za situacije u kojima je "lopta ničija", odnosno bavi se time kako dobiti 50-50% duel sa rivalom. Izdao je i knjigu upravo o tome, veruje se da bi mogao da poveća upravo borbenost i doprinese da Milan vrati glad u takvim situacijama.

Uz njega u "Milanelo" stiže i Massimo Picozzi, psiholog koji je imao dosta uspeha u radu sa sportistima. Vratiće se nekadašnji fitnes trener Daniele Tognacini, koji je specijalista za fizičku spremu, a u poslednje vreme je radio u Milanovoj laboratoriji u trening centru.

Izvor: sportske.net