25.6.14.

Wenger odustao od Balotellija, Arsenal ima nove mete!

Procena je da bi klub ušao u preveliki rizik dovođenjem Balotellija koji je težak karakter. Za taj novac, "Profesor" može da kupi, po mnogima, boljeg igrača.

Wenger je potvrdio da Arsenal neće dovesti Marija Balotellija, a na gostovanju u specijalnoj emiciji posvećenoj Mondijalu, on je Ruudu Gullitu rekao da je u pitanju "izmišljotina".

Čini se ipak da je priča drugačija, Balotelli je, izuzev meča sa Engleskom imao loše prvenstvo, još jednom je pokazao svoju ćudljivost, pa su u Arsenalu procenili, iako im je potreba špic, da nije pametno rizikovati 30 miliona.

Sa druge strane, ni mete poput Morate ili Falcaoa, što je nagoveštavala štampa, nisu realne, ali Alexis Sanchez jeste.

Navodno je Wenger već razgovarao sa agentom napadača Barcelone koji ima neku vrstu dogovora sa Juventusom, ali Italijani nemaju novca da ispune zahteve Barcelone.

Naime, oni su ponudili svega 18 miliona evra, što je premalo, Katalonci traže svih 25 za "Niño Maravilla" kome bi na Mondijalu cena mogla da dodatno poraste.

Sanchezov prioritet je, pisali smo već, da ode iz Barcelone gde ne igra na svojoj poziciji, a priča se da nije u dobrim odnosima sa Messijem. Zbog toga se procenjuje da će prihvatiti bilo kakvu soluciju, samo da napusti Kataloniju.

Wenger će morati da požuri, da završi posao sa Orieom, ali i da dovede napadača. Uz Sancheza, u klub bi mogao da stigne, ili bolje rečeno, vrati se Joel Campbell koji blista u dresu Kostarike na SP.

Postoji i ideja da Arsenal proda Girouda, kako bi doveo njegovog zemljaka Griezmanna, ali takve najave za sada nemaju osnova.

Prva meta je Sanchez, konkurencija je jaka, ali Arsenal ima novac da ubedi Barcelonu...

Izvor: sportske.net