2.7.14.

Balotelli je Suarezova zamena!?!

Iako ćemo ovu vest započeti citiranjem Arsena Wengera, informacija da bi Mario Balotelli mogao da se preseli u Liverpool je vest za naslovnice.

"Ne možemo verovati svemu što se pročita u novinama. Ponekad priče kreiraju agenti koji žele da podignu cenu svojim igračima, ponekad to rade novinari kojima nedostaje priča.“, rekao je menadžer Arsenala, na vest da bi Mario Balotelli mogao da se preseli u London.

U vreme odigravanja Svetskog prvenstva medijima, pa tako i engleskim, priča definitivno ne manjka, a sve učestalije spekulacije da bi Mario Balotelli mogao da napusti Milan se ipak ne mogu ignorisati.

Iz tabora Milana u poslednje vreme stižu kontradiktorne informacije, Barbara Berlusconi je voljna da proda Italijana, Galliani sa druge strane želi da ga zadrži.
Ni sam Mino Raiola nije u poptunosti siguran, pa se i od ovog kontroverznog agenta čuju različiti tonovi.

„Možda je bila greška što se Mario vratio u Italiju. Njemu je bitno da bude tamo gde je voljen, u Milanu ga neki vole a neki ne.“, rekao je Raiola.

Šta više, najnovija događanja u vezi sa reprezentativnom eliminacijom sa Mundijala i svaljivanje krivice isključivo na njegova pleća, samo će otežati stvari.

Poznat kao pre svega odličan psiholog među menadžerima, smireni i staloženi Brendan Rodgers bi po određenim procenama umeo da se na pravi način nosi sa temperamentom Marija Balotellija, možda je upravo menadžer Liverpoola ono što mariju nedostaje da bi do kraja ispoljio sav svoj talenat.

Koliko god neverovatno zvučala čitava priča oko potencijalne selidbe u Liverpool, uporišta u razumnom shvatanju ima.

Liverpool novca za ovaj transfer (30 do 35 miliona) ima, a prodajom Luisa Suareza će samo dodatno poboljšati finansijsko stanje. Takođe, plata Balotellija neće biti problem, a njegov eventualni dolazak bio bi veliki podstrek i za navijače, jedna zvezda zamenila bi drugu koja odlazi u Barcelonu. Eventualni dolazak i Alexisa Sancheza od Liverpoola bi definitivno načinio i jači tim nego prošlogodišnji.

Sa druge strane, Balotelli bi dobio i dobar takmičarski izazov, Liga šampiona i borba za titulu u Premijer Ligi.

Analizom svega prezentovanog mora se ostaviti prostor i margina za poverovati u ovakve tvrdnje engleskih medija...

Izvor: sportske.net