5.7.14.

Galijani sklapa mozaik, Milan mnogo jači?

Milan će dosta uštedeti odlaskom Kake, pokušavaju da prodaju Balotelija, a na spisku Adrijana Galijanija dosta novih imena.

Milan ne sedi skrštenih ruku, već su stigli Aleks i Menez, pokušavaju da otkupe Ramija za koga Valensija traži 5 miliona evra. Sa Ramijem i Aleksom, kao i Hrvatom Vrsaljkom koji može da igra na obe pozicije, i desnog i levog beka, odbrana će dobiti potpuno novi izgled.

Iz Đenove bi osim Vrsaljka, koga žele da menjaju za Matrija, mogao da stigne i golman mlade reprezentacije, ali i budući prvi čuvar mreže "Azura" Matija Perin i preuzme mesto na golu od Abijatija.

Ušteđen novac od Kakinog i verovatno Robinjovog odlaska mogao bi "Rosonerima" da otvori prostor za angažovanje jednog skupljeg igrača. Nisu odustali od Iturbea, ali je on bliži Juventusu. Italijanski mediji pišu da je Nani meta, kao i Ezekijel Laveci.

Do kraja prelaznog roka bi mogli da stignu i jedan i drugi, ako Milan proda Balotelija što je Berluskonijev cilj. Doduše, njegova cena je posle Mondijala pala, ali i dalje ga žele engleski klubovi.

Neka skuplja opcija u napadu je Grizman, jeftinija Ćerći, sigurno je da bi dva ofanzivna igrača mogla da stignu u klub. Olakšavajuća okolnost je što "Rosoneri" ne igraju Evropu, moći će da smanje igrački kadar, odlaze i Esijen, i Birsa koji je na pragu Kjeva, a Nijang bi mogao u Đenovu.

Dvadesetak igrača je sasvim dovoljno Inzagiju za obaveze naredne sezone. Tim bi mogao da izgleda ovako: Perin, Vrsaljko, Rami, Aleks, De Šiljo, Nani (Laveci) De Jong, Poli, Ćerći, El Šaravi, Pacini.

Sa Montolivom koji se oporavlja od povrede, Zapatom, iskusnim Muntarijem, Bonerom, Konstantom, Hondom, to bi bio veoma solidan tim. Cilj je jasan, o tome je i pričao Inzagi, Milan će pokušati sve ne bi li se vratio u Ligu šampiona.

izvor: sportske.net