3.7.14.

I Berlusconi izgubio strpljenje: Balotelli na transfer listi, kupci – spremite 30 miliona

Među zainteresovanima su navodno Liverpool i Monaco.

Spekuliše se već nedeljama, a sada se rastanak Marija Balotellija i Milana zaista čini neminovnim, pošto je na naslovnoj strani uglednog Corriere dello Sporta osvnanulo da Rossoneri planiraju da po svaku cenu već ovog leta zarade na lošem momku italijanskog fudbala.

Više je razloga za takav postupak, a prvi i osnovni je, naravno, katastrofalna finansijska situacija na San Siru i sve izvesnija prognoza da Balotelli nikada neće uspeti da smiri glavu, pruži svoj maksimum i uveća svoju cenu.

Ipak, to ne znači da nema zainteresovanih kupaca. Naprotiv, bez obzira na cenu od 30 miliona evra Corriere piše da su Liverpool i Monaco, koji će prema poslednjim informacijama ovog leta ostati bez udarnih igli Luisa Suareza, odnosno Radamela Falcaa, spremni za saradnju. Arsene Wenger je, pak, javno poručio da ne razmišlja o kontroverznom Italijanu koji je uprkos kvalitetu trenerima često zadavao više glavobolja no razloga za slavlje.

Ali, da zna da igra fudbal – zna, pa Rossoneri ne žele da se spuste ispod cene od 30 miliona evra za Balotellija. Zadatak da mu pronađe novi angažman dobio je čuveni menadžer Mino Raiola.

Corriere, takođe, piše da bi u slučaju odlaska Balotellija opremu Milana mogao da zaduži Ezequiel Lavezzi, koji nije prva opcija u Paris Saint-Germainu.