11.7.14.

Inzaghi: Moram vratiti ekipi ponos i osmeh na lice!

Legendarni italijanski fudbaler i jedan od najefikasnijih golgetera svih vremena, Filippo Inzaghi, preuzeo je tim sa San Sira sa kojim je ostvario i najveći uspeh u karijeri.

Na ovoj funkciji zamenio je drugu legendu tog fudbalskog kluba, Clarenca Seedorfa.

Koliko je srećan što će voditi klub za koji je nastupao od 2001. do 2012. kada je na 202 odigrane utakmice postigao 73 gola, najbolje govori njegova izjava da je napokon dobio posao svojih snova.

"Vrlo sam srećan, ovo je nezaborno iskustvo za mene. Hvala predsedniku Silviju Berlusconiju i celom klubu na poverenju i ovoj prestižnoj šansi koju su mi dali. Daću sve za ove boje, sa posvećenošću, strašću i odlučnošću, kao što sam to radio dok sam bio igrač ili trener podmlatka. Počastvovan sam i ponosan što ću biti trener tima koji mi je bio život toliko mnogo godina, tim s kojim sam delio nezaboravnu radost i emocije. San svakog trenera je da vodi Milan ili pak Real Madrid. Za mene, san je ostvaren!"

Ipak, Italijanu neće biti lako s obzirom na poražavajuće rezultate Rossonera u prethodnoj sezoni pa i sam 41-godišnjak kaže kako će im trebati vremena da se povrate.

"Najvažnija stvar je da igračima vratim osmeh na lice. Da im vratim ponos i da znam da srećni dolaze na treninge, gladni uspeha. Svi smo mi počastvovani jer imamo posao koji volimo ali kako bi se vratili na pravi put, moramo stvoriti tim koji se drži zajedno. To je ono što nama treba jer, znate, svaki put kada sam ja kao igrač pobeđivao, imao sam super ekipu i odličnog trenera na čelu. Tome težimo i sada."

Inzaghi se nada kako će vratiti Milan u dane slave i ponoviti uspeh od 2011. kada su poslednji put osvojili titulu u Seriji A i prekinuli petogodišnju dominaciju najljućeg rivala Intera.

Izvor: sportklub.rs