12.7.14.

Inzaghijeva pravila!

Pripreme Milana za sezonu počele juče uz jasnu poruku novog trenera, ekipa će morati da pokaže njegov borbeni duh i da se pridržava "novih zakona".

Filippo Inzaghi je preuzeo kormilo sa ciljem da podigne Milan nakon košmarne sezone, druge najgore u poslednje gotovo tri decenije koliko je Berlusconi na čelu.

"Super Pippo" neće moći da računa na neka velika pojačanja, čeka se praktično Mario Balotelli, njegova prodaja bi mogla da donese sredstva za nove igrače.

U međuvremenu, Filippo Inzaghi je jasan.

"Ko ne bude hteo da se bori kao što sam se ja borio za ovaj klub neće moći da igra", kaže Italijan.

Njegov cilj je da Milan dobro startuje, to je bio veliki problem kluba prošlih sezona, poznati su kao tim koji mnogo slabije igra tokom jeseni. Sada će to morati da se promeni, pa se očekuje da će Inzaghi tempirati formu za kraj avgusta.

Pravila su vezana za ishranu po kojoj je poznat. Veoma je rigorozan, jede samo ribu, povrće, pirinač i voće. Andrea Pirlo je u svojoj autobiografiji otkrio da je Inzaghi fanatik kada je zdrava hrana u pitanju.

On će u režim fudbalera Milana uvrstiti i delove Đokovićeve dijete, sve u cilju da tim bude spremniji i jači u novoj sezoni.

Vratiće se Gianni Vio specijalista za duel igru, tim će biti pravljen po Pippovom liku, borben, agresivan, spreman da iskoristi svaku šansu.

Mnogi međutim vrte glavom, klub je za sada doveo slobodne igrače poput Alexa i Meneza, izgubili su bitku za Iturbea sa Juventusom, Matri je otišao u Genou, što otvara mesto u napadu. Ipak, za nekog poznatijeg napadača nema mesta, osim ako Balotelli ode.

Sve to je na dugom štapu, priča se da bi ako prodaju Super Marija u Milanu mogli da se okrenu Jacksonu Martínezu, ali Kolumbijac košta više od 35 miliona evra, "Rossoneri" taj novac nemaju. Ipak, navijači se nadaju, da uz novi pristup, par novih igrača, mnogo gladniji tim i bez obaveza u Evropi, Milan može da se bori za povratak u Ligu šampiona.

Izvor: sportske.net