8.7.14.

Kakav igrač je Šime Vrsaljko?


Šime Vrsaljko mladić je koji je karijeru započeo u Zadru. Međutim zarana ga uočavaju skauti zagrebačkog Dinama, te Šime prelazi u Dinamo i postaje neizostavni član seniorske ekipe. Okupira poziciju desnog beka, ali, ako to situacija traži, može odigrati i desnog bočnog. Možda ne krilo, ali u 3-5-2 sustavu jako uspješno može odigrati tog krajnje desnog igrača.

Po meni, a i po većini struke, Šime je prirodni desni bek. Krasi ga izuzetna motoričnost i nevjerojatna mogućnost ponavljanja. Ponekad je fascinantno koliko puta je Šime u stanju prohujati po tom desnom boku. Zaista ima čelična pluća. Smatram ga legitimnim nasljednikom Srne, iako je ovdje u HR nogometnoj javnosti prevladavalo mišljenje da bi Šime trebao počinjati utakmice iza Srninih leđa na beku, a Darijo da bude krilo, jer je jednostavno šteta da dečko sjedi na klupi i ne razvija se.

Na ovogodišnjem SP-u se moglo vidjeti da Šime može dosta dobro, iako ne jednako dobro kao desnog, odigrati i lijevog beka, što je pokazao i dokazao izborniku na treninzima, a što je i sam Kovač rekao.

Još je jako mlad, tek su mu 22 godine, ima iskustvo i igranja u LP za Dinamo, tako da mislim da se radi o sjajnom igraču koji će kod nas pretpostavljam samo napredovati.

U jesenskoj polusezoni bio je među bolje ocjenjenim igračima Genoe, međutim omela ga je malo teža povreda, oko mjesec i pol je proveo u Hrvatskoj liječeći se i vratio se dosta nespreman... No sada je opet u punoj formi, pa (iako sam možda malo i subjetkivan jer se radi o hrvatskom igraču) neću pretjerati ako kažem da bismo njegovim dolaskom ''pretrpjeli'' odlazak Abatea u PSG.

Šime, naravno, ima i mana, a one su slične onima koje još i danas, iako u manjoj mjeri, pokazuje i De Sciglio. Još uvijek je ''zelen'' u nekim situacijama, pa ga iskuniji ofenzivci natjeraju na grešku ili mu se zavuku iza leđa, a da on to i ne primjeti, jer se ponekad previše zavuče stoperima u krilo, pa ostavi prostor iza leđa. Na tome će morati poraditi, a uostalom to je nešto što Abate konstantno još i danas radi. Sjetite se samo derbija i Milita prije 2 sezone...

I još možda jedna mana: ponekad je u duelima premekan, valjda iz straha da ne napravi faul glupi ili slično.. Kad popravi tajming za ući u duel, postat će još bolji igrač!


(na Milanisti-Forumu napisao član foruma mediano)