17.7.14.

Rešena misterija: Conte hteo u Milan!

U sredu uveče razjašnjen je uzrok "zemljotresa" koji je izazvao odlazak trenera Juventusa.

Sumnjalo se na Manchester United, ali je u pitanju Milan!

Kao grom iz vedrog neba, sve je u sredu iznenadila informacija da je trener Antonio Conte (45) napustio Juventus, posle tri uzastopno osvojene titule.

Tokom dana je razjašnjeno i da će ga zameniti Massimiliano Allegri (da, onaj koji je u Milanu video Pirla kao krilnog igrača), a tokom večeri je postao poznat i razlog zbog kojeg su se Stara dama i ljubimac navijača sporazumno rastali. Samo naizgled naprečac.

Italijanski novinar Massimo Giletti otkrio je da je Conte trebalo da preuzme Milan! Navodno je i postigao dogovor sa "Rossonerima" i time, očekivano, izazvao ljutnju Torineza.

"Ne mislim da otkrivam nešto previše tajnovito kada kažem da je Conte imao 'u rukama' dogovor sa Milanom i da se to Juventusu nije svidelo. To je situaciju oko njegovog ostanka učinilo komplikovanom".

Conte je napustio tim u nedelji početka priprema za novu sezonu!

"Malo je ljudi znalo za ovo o čemu pričam, ali nije velika tajna da je Conte imao dogovor sa Milanom. Mislim da je to samo jedan od mnogih razloga rastanka, uključujući i tenziju posle tri godine uspeha i želje za novim izazovima. Znao je da će biti teško ponovo pobeđivati sa istim timom, pa je to verovatno nateralo Contea u potragu za novim važnim ulogama... Kao, onu koju je pronašao u Milanu", otkrio je Giletti detalje trenerovog neverstva.

Kao kuriozitet, sada se ističe činjenica da je Conte trebalo da ide u Milan, a da ga je nasledio trener koji je vodio upravo Milan.

"Ko god da dođe u Juventus neće naići na velike poteškoće, zato što će doći na mesto čoveka koji je oživeo Juventus i 60-70 odsto uspeha tog kluba pripada Conteu", razjasnio je italijanski novinar i dodao je bilo i nesporazuma na liniji Conte - klub i u vezi sa dolascima i odlascima igrača.

Izvor: mondo.rs