1.7.14.

Tako to radi Inter, a Milan...

"Nerazzurri" su promovisali Javiera Zanettija u potpredsednika kluba i pritom povukli iz upotrebe dres s brojem "4". Tako se to radi...

Čini se najmanje što je Inter mogao da uradi posle Zanettijevih 19 godina na "Giuseppe Meazzi", 858 utakmica u crno-plavom dresu, osvojene Lige šampiona, Kupa UEFA, FIFA svetskog prvenstva klubova, pet titula prvaka Italije, četiri Kupa... jeste sledeće:

Javier Zanetti, mesec i po dana nakon što se povukao iz fudbala u 41. godini, promovisan je u potpredsednika Intera, prvog do vlasnika i predsednika, Ericka Thohira. I ne samo to, "nerazzurri" su povukli iz upotrebe njegov dres sa brojem "4", koji je sa neverovatnom strašću, a opet primerno, nosio od 1995. do 2014. gdodine.

"Zanetti će biti novi potpredsednik kluba. Potpisali smo dvogodišnji ugovor", rekao je Thohir novinarima posle sastanka borda direktora.

"Kompletan bord se složio s tim da njegov dres bude povučen iz upotrebe".

Po broju odigranih utakmica u Seriji A (615), Zanetti je daleko prvi kada su stranci u pitanju, a drugi iza legendarnog italijanskog fudbalera Paola Maldinija, koji je 25 godina igrao za gradskog rivala Milan, i, poređenja radi, nije apsolutno ništa u klubu.

Da sve bude gore, pred kraj karijere, navijači Milana terali su ga zvižducima i banerima: "Jedan je kapiten, Franco Baresi".

Izvor: mondo.rs