3.8.14.

Loše, gore, Milan! A Inzaghi hvali: Momci, samo tako nastavite, ovako želim da igramo!

„Tim bi trebalo da se malo protrese i otarasi straha zbog svega što se dešavalo prošle sezone“, kaže trener Rossonera posle debakla na turneji po SAD.

Taman su navijači Milana pomislili „ne može gore“, a onda tim otputuje u Sjedinjene Američke Država i svojski se potrudi da im posle razočaravajuće sezone poruči – može. Rossoneri se sa Internacionalnog kupa šampiona vraćaju kao najlošiji učesnik turnira, pošto su pretrpeli sva tri poraza u regularnih 90 minuta i tako nagovestili da na San Siru imaju gomilu problema koje bi trebalo da rešavaju.

Oni na terenu tiču se jednako i realizacije i postavke u odbrani, jer je teško dokučiti da li je tim Filippa Inzaghija inertniji napred ili poroziji nazad.

Kako god okrenete – ne valja. Italijane su tukli Olympiacos (0:3), Manchester City (1:5) i Liverpool (0:2). No, poplarni Pippo kao da nije gledao istu utakmicu, pa posle meča u kome su Englezi dominirali terenom, promašili penal, stvarali šanse i sa rezervnim timom „peške“ došli do pobede hvali igrače, a navijačima šalje poruke ohrabrenja.

„Izvinjavam se zbog rezultata, ali odgovorili smo obavezama kako sam želeo. Ne sećam se da je naš golman Abbiati imao priliku da interveniše, dok je Simon Mignolet na drugoj stzrani imao nekoliko odbrana. Moramo da nastavimo jednako željom kao do sada. Momcima mogu samo da poručim da nastave ovako da se bore, a kad se nameračimo na rivale u Italiji naš karakter će doći do izražaja“, smatra Inzaghi.

Opet, pitanje je da li bi se pristalice slavnog kluba složile sa njegovim ocenama. A utisak je da ne mari šta javnost misli, već proklamuje sledeću ideju.

„Primili smo dva gola u trenucima kad je lopta bila u našem posedu, ali ja sam taj koji je tražio od igrača da odigraju i povratni pas. Mi smo Milan, ne smemo sebi da dozvolimo da napucavamo lopte. Možda zbog zbog toga navni, ali tako je“.

Kako su izgledali na pripremnom turniru u Americi stiče se zaključak da je još i dobro što ove godine nema Evrope za Rossonere, koji će do 31. avgusta, kad počinje Serija A imati priliku da se što bolje spreme za prvenstvene mečeve.

„Vide se tragovi Milana kakvog želim, naročito u smislu posvećenosti obavezama. Primetno je zajedništvo među igračima, na tom talasu moramo da nastavimo da radimo. Ovaj tim bi trebalo da se malo protrese i otarasi straha zbog svega što se dešavalo prošle sezone, a verujem da bi meč sa Liverpoolom, jednim od najboljih evropskim klubova, mogao da nam podigne samopouzdanje”, dodao je Filippo Inzaghi.